Vijesti 2017. godina

PREMIJER HBŽ S MINISTRIMA POSJETIO ŽUPU DRVAR

Puna podrška institucija Vlade HBŽ župi Drvar u nastojanjima oko izgradnje crkve

Novoizabrani predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, u pratnji svoje četvorice ministara iz reda hrvatskog naroda, posjetio je 10. srpnja župu Drvar.

U prostorijama Župnog ureda primio ih je drvarski župnik don Davor Klečina, zajedno sa skupinom vjernika, među kojima su bili i članovi Općinskog vijeća Drvar iz reda hrvatskog naroda Stijepo Vukančić (HDZ BIH) i Berislav Bošnjak (HDZ 1990).

Glavna tema susreta bio je problem neizgradnje župne katoličke crkve u Drvaru star više od 20 godina. Župnik Klečina izrazio je zadovoljstvo što je novi premijer sa svojim ministrima posjetio župu Drvar i time pokazao interes da Vlada HBŽ preko svojih institucija pomogne u rješavanju ovog problema. Izrazio je očekivanje da će Vlada HBŽ pomoći župi Drvar u nastojanjima da instutucionalnim i pravnim putem dođe do lokacije i ishođenja svih potrebnih dozvola za izgradnju crkve.

Premijer Jozić izrazio je podršku Vlade HBŽ župi Drvar u svim njenim nastojanjima oko rješavanja problema izgradnje crkve, te obećao konkretnu institucionalnu i pravnu pomoć kako bi se što prije došlo do zadovoljavajućeg rješenja.

Obostrano je naglašena potreba dijaloga svih institucija uključenih u rješavanje ovog problema,

te kao pozitivan pomak istaknuta odluka Općinskog vijeća Drvar donesena 5. 7. 2017. kojom se zadužuje načelnik općine da u roku od 60 dana – pored lokacije kojom je Vlada HBŽ još 2002. izuzela zemljište robne kuće iz procesa privatizacije i dodijelila ga Katoličkoj Crkvi – iznađe još dvije lokacije u užem središtu grada i dostavi ih Općinskom vijeću na izjašnjavanje i konačno usvajanje.

Nakon posjeta Župnom uredu, premijer i ministri susreli se u prostorijama Općine Drvar s načelnikom općine Goranom Broćetom.

Župa Drvar
Drvar, 10. srpnja 2017.

Povezani članci

Back to top button