img_2017_301_002

HRVATSKI VELEPOSLANIK U BIH POSJETIO ŽUPU BOSANSKO GRAHOVO

Hrvatski veleposlanik u BiH Ivan del Vechio posjetio je župu Bos. Grahovo 20. srpnja, prvoga dana kulturno-vjerske manifestacije „Dani sv. Ilije“.

Nazočio je sv. misi u župnoj crkvi sv. Ilije proroka, a potom je bio svjedokom iznenadnog požara koji je zahvatio crkveno dvorište i proširio se velikom brzinom na okolne površine, i žurne intervencije šumara i župljana koji su u kratkom vremenu lokalizirali požar.

U pratnji domaćeg župnika don Davora Klečine i potpredsjednika udruge „Don Juraj Gospodnetić“ Krešimira Sarića posjetio je i spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Bos. Grahova, a u selu Korita obišao gradilište Hrvatskoga kulturnog centra „Korita“, koji se gradi uz pomoć institucija Vlade RH,  te se susreo s nekim od mještana koji su nakon 70 godina izgradili kuće na zemlji svojih roditelja i predaka.

Veleposlanik Del Vechio izrazio je divljenje zbog entuzijazma  i zajedništva koje je primjetio kod grahovskih Hrvata, obećavši daljnju pomoć Republike Hrvatske u realizaciji njihovih projekata.

Župa Grahovo
Bos. Grahovo, 21. srpnja 2017.