Vijesti 2017. godina

SAHRANJENA ANA MARTINOVIĆ, MAJKA VLČ. IVE MARTINOVIĆA, SVEĆENIKA BANJOLUČKE BISKUPIJE

U srijedu, 2. kolovoza 2017., na groblju Igrišće u Carevom Polju u župi Jajce slavljena je koncelebrirana sv. misa i obred sprovoda župljanke jajačke župe Ane Martinović r. Leovac, majke vlč. Ive Martinovića, svećenika Banjolučke biskupije, dosadašnjeg župnika u župama Vrbanja i Soljani u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i novoimenovanog župnika u župi Lištani i župnog upravitelja župe Odžak-Ćaić.

Misu i sprovodne obrede predslavio je biskup banjolučki Franjo Komarica, uz suslavlje sina pokojnice, domaćeg župnika fra Ante Šimunovića i još 15-ak dijecezanskih i redovničkih svećenika. Među brojnim okupljenim vjernicima bilo je i više redovnica, te velika skupina iz župa u kojima je djelovao vlč. Martinović.

Biskup je u svojoj prigodnoj homiliji govorio o sigurnosti smrti i nesigurnosti smrtnog časa, te o potrebi trajne pripravnosti svakog krštenog učenika na poziv svoga Stvoritelja. Biranim riječima govorio je o dragocjenoj vrijednosti brojnih molitava i žrtve pokojne Ane, za njenu brojnu obitelj, a osobito za sina svećenika Ivu.

Potaknuo je nazočne majke i djevojke na otvorenost životu, koji im povjerava Bog Stvoritelj, ugledajući se u brojne župljanke te župe poznate po brojnim obiteljima s brojnom djecom.

Zahvalio je pokojnoj majci Ani za njezin vjernički život i doprinos vjerskom životu u župi i biskupiji.

Pokojna Ana je umrla u 70-toj godini života, nakon kraće ali teške bolesti.

Pokoj vječni darovao joj Gospodin.

TABB
Jajce, 2. 8. 2017.

Povezani članci

Back to top button