Vijesti 2017. godina

OBAVIJEST O SMRTI RUŽE OŠAP (1941.–2017.)

U Okučanima, u Domu za starije i nemoćne osobe „Dragi bližnji“ koji drže Sestare Klanjateljice krvi Kristove preminula je u ponedjeljak, 18. rujna 2017. Ruža Ošap, teta banjolučkog župnika vlč. Vladislava Žarka Ošapa.

Ruža je rođena 28.5.1941. u Debeljacima kod Banja Luke kao osmo dijete Luke i Mande r. Prankić. Oca nije upamtila jer je poginuo 1943. Nije se udavala. Svoga bratića, svećenika vlč. Vladislava Žarka pratila je cijelog svog života. Odlazila je s njime na župe u kojima je on radio: Bosanska Gradiška, Drvar i Banja Luka. Posebno je molila i postila u čast Blažene Djevice Marije i sv. Josipa za duhovna zvanja. Živjela je po načelu: Moli i radi. Proljetos je imala teži moždani udar od kojeg se nije uspjela oporaviti. Tako je posljednje mjesece svog života nosila svoj križ ležeći u postelji. Bila je predana u volju Božju. Umrla je opremljena sakramentima umirućih.

Sahrana pokojne Ruže bit će na groblju „Sv. Jakova“ u Debeljacima (župa Presnače kod Banje Luke) u srijedu, 20. rujna 2017. Sv. misa zadušnica počet će u 13 sati u grobljanskoj kapeli, potom ukop.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

Povezani članci

Back to top button