Obavijesti

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU (01.10.2017.-08.10.2017.)

  1. Danas je spomen sv. Terezije od Djeteta Isusa. – U Svetištu sv. Terezije u Presnačama je svetkovina. Pučku će misu u 11 sati predvoditi pomoćni biskup Marko;

    – u ponedjeljak, 2. listopada, spomen sv. Anđela Čuvara.
    – u srijedu, 4. listopada, spomen sv. Franje Asiškog. Naš biskup Franjo ima tog dana imendan, preporučujem da ga se sjetite u svojoj molitvi,
    – u subotu, 7. listopada, spomen Blažene Djevice Marije od krunice.

  2. U petak i subotu su prvi petak i prva subota u mjesecu listopadu.
  3. Mjesec listopad je posvećen molitvi Gospine krunice, pa vam preporučam da privatno i prema svojim mogućnostima molite krunicu, pa barem jednu deseticu za svoje potrebe, za potrebe naše biskupije i čitave ljudske obitelji. – Ovdje u katedrali pola sata prije svake svete mise možete se uključiti u zajedničko moljenje krunice. – U mjesecu listopadu je Misijska nedjelja (22.10.2017.). Preporučujem da se sjetite u svojim molitvama misijskih potreba.
  4. Iduća je nedjelja 27. kroz godinu.
  5. Subotu, 14.10.2017. je godišnje hodočašće Gospi u Mariju Bistricu. Polazak je ujutro u 5 sati ispred katedrale, a povratak u Banju Luku navečer. Prijavit se mogu samo one osobe koje imaju biometrijsku putovnicu ili važeće hrvatske dokumente. Prijaviti se možete osim u katedrali kod župnika u župi Pohoda BDM, na Petrićevcu, u Budžaku, Trapistima i Presnačama. (Cijena prijevoza je 25,- KM).
  6. Biskupijski Caritas otvorit će u ponedjeljak, 2.10.2017. u 11.oo sati Dnevni centar za starije osobe u kući u ulici Mladena Stojanovića br. 6. Informacije i pozivnice možete dobiti od Caritasovih djelatnika na izlasku iz katedrale.

Povezani članci

Back to top button