img_2017_403_001

ZAPOČEO HOD KIPA GOSPE FATIMSKE PO SVIM ŽUPAMA BANJOLUČKE BISKUPIJE

U petak, 13. listopada 2017, na 100-tu obljetnicu posljednjeg ukazanja Gospe u Fatimi – po preporuci pape Franje i po odredbi domaćeg biskupa Franje Komarice započela su molitvena okupljanja vjernika po župama cijele biskupije oko kipa Gospe Fatimske. Kip će „hoditi“ od župe do župe, boraveći svaki dan u drugoj župi. Razrađenim programom kojega su dobili župnici, predviđeno je da taj molitveni hod završi na uočnicu završetka ove Jubilejske godine Gospe Fatimske, u subotu 25. studenog u katedrali, u Banjoj Luci.

Prva župa u kojoj je održano molitveno slavlje i obavljena predviđena posveta župa Bezgrješnom Srcu Marijinu bila je župa Pohoda BDM u Banjoj Luci.

Za sve župe tiskana je prigodna knjižica s potrebnim molitvama i pobožnostima u čast Gospi. Predviđeno je da svi vjernici koji se budu okupili u svojoj župi na dan pohoda kipa Gospe Fatimske dobiju krunicu, dar biskupa Franje, kako bi je – po želji Gospe Fatimske mogli moliti svaki dan – za obraćenje grješnika i za pravedan i trajan mir u našoj zemlji i cijelom svijetu.

TABB
Banja Luka, 13. listopada 2017.