Vijesti 2017. godina

ODRŽANE DUHOVNE VJEŽBE ZA DJELATNIKE CARITASA U BIH

U Duhovnom centru otaca karmelićana „Karmel sv. Ilije“ na Buškom jezeru kod Tomislavgrada tridesetosam djelatnika iz Caritasa BiH i svih nad/biskupijskih Caritasa (Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarsko-Duvanjske i Trebinjsko-Mrkanske, te Banjolučke biskupije), predvođeni ravnateljima, obavilo je ovogodišnje duhovne vježbe od petka u podne, 27. listopada, pa do nedjelje popodne, 29. listopada 2017. Voditelj ovogodišnjih duhovnih vježbi bio je karmelićanin o. Jakov Kuharić koji od prije tri godine živi i radi u ovom samostanu.

Ovogodišnji sudionici djelatnici su raznih ustanova i službi Caritasa. Na duhovnim vježbama nisu mogli sudjelovati svi djelatnici zbog obveza koje imaju u ustanovama i projektima, a koji traže njihovu stalnu nazočnost kao što su starački domovi, dječji vrtići, pučke kuhinje i dr.

I ovogodišnje duhovne vježbe, kao i svi drugi duhovni sadržaji tijekom godine, bili su prilika da se svi duhovne obnove i okrijepe kako bi još kvalitetnije i odgovornije nosili svoj dio odgovornosti u svim aktivnostima Caritasa na bosanskohercegovačkom prostoru. Bila je ovo i prilika za međusobno upoznavanje i druženje, jer su u istoj ustanovi Katoličke crkve u BiH. Voditelj duhovnih vježbi svojim riječima na početku duhovnih vježbi pozvao je sve sudionike na sabranost, molitvu, ali i na posvećivanje više pozornosti sebi kako bi u iskrenosti najbolje sagledali vlastitu situaciju, te kako bi kroz kvalitetne promjene svoj život i svoju osobu učinili sretnom, radosnom i odgovornom prema Bogu i prema svome bližnjemu. Kroz karmelsku duhovnost i karmelsku karizmu vođeni vlastitom vjerom mogli su susreti Boga u ovoj duhovnoj oazi otaca karmelićana na Buškom jezeru.

CARITAS
Buško jezero, 30. listopad 2017.

Povezani članci

Back to top button