IzdvajamoVideoVijesti 2017. godina

POHOD SLUŽBENE DELEGACIJE I ČLANOVA DVA PJEVAČKA DRUŠTVA GRADA KRALJEVICE SREDIŠTU BANJOLUČKE BISKUPIJE

U subotu i nedjelju 28 i 29. listopada 2017 godine biskup banjolučki dr. Franjo Komarica, zajedno sa svojim suradnicima ugostio je 70-ak osoba grada Kraljevica, kod Rijeke. Pod geslom „Na krilima glazbe i mira“, grad Kraljevica, Hrvatsko glazbeno društvo „Zvijezda Danica“ Mješoviti pjevački zbor „Rijeka-Sempre Allegro“ i Osnovna Škola Kraljevica realizirali su zajedničku humanitarnu akciju u korist projekata Caritasa Banjolučke biskupije i Katoličkog Školskog Centra, te katolika i žitelja Banje Luke. Delegaciju su predvodili: u ime Grada, gradonačelnik Dalibor Čandrlić mag.ing.pp.bs., dogradonačelnica Paula Vučković mag. iur.;: u ime Društva ¨Zvjezda Danica¨, predsjednica Dubravka Poljanšek dipl.ing., dirigentica Helga Dukarić Dangubić, prof.; u ime Zbora „Rijeka-Sempre Allegro¨, predsjednica i dirigentica Helga Dukaric Dangubic, prof.; u ime Škole, učiteljica Sunčica Vučković, mag.prim.educ.; te organizator i koordinator akcije: mr.sc. Gordan Žurga dipl.ing.

Delegacija je prvo posjetila Katolički Školski Centar gdje ih je primio mr. sc. Ivica Božinović, ravnatelj Centra i direktorica Gimnazije Anđa Tomić; zatim su posjetili središnjicu Caritasa gdje im je domaćin bio dr. Miljenko Aničić, direktor koji im je pokazao i Caritasov dom za starije osobe na Petrićevcu. Nakon toga je u prostorijama Biskupskog ordinarijata delegaciju ugostio dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki s koji su vrlo konstruktivno i raznoliko ispunili svoj program koji je uključivao i posjetu trapističkom samostanu „Marija Zvijezda“, te biskupijsko svetište sv. Terezije u Presnačama. Svim posjećenim institucijama Delegacija je uručila prigodne darove za njihove aktualne potrebe.

U subotu su oba pjevačka zbora izvela u katedrali koncert duhovnih skladbi domaćih i stranih autora.

Na nedjeljnoj misi koju je predslavio biskup Franjo, oba zbora su zajedno pjevala, na oduševljenje nazočnih vjernika. Posebni „dragulj“ među pjevačima na koncertu i na misi – sa svojim solo pjevanjem bio je 11-godišnji dječak Viktor, koji je „izmamio“ mnogima suze, uključivši i biskupa Franju.

Ovaj izuzetni vjernički događaj – za decimirane katolike Banje Luke ostat će u trajnom sjećanju svih koji su u njem sudjelovali – bilo aktivno ili pasivno.

Biskup Franjo je bio posebno radostan, što su mu katolici grada Kraljevica na izvanredan način čestitali 32. obljetnicu (28. 10) njegova biskupskog imenovanja. Svima je najsrdačnije zahvalio.

Prijatelji i dobročinitelji iz Kraljevice nisu krili pred svojim domaćinima radost i zahvalnost za sve što su kod njih vidjeli i doživjeli.

TABB
Banja Luka, 31. listopada 2017.

Povezani članci

Back to top button