Vijesti 2017. godina

PROSLAVLJENA SVETKOVINA SV. NIKOLE TAVELIĆA U MAJDANU

U utorak, 14. studenog 2017. godine, u filijali Majdan, koja pripada župi Mrkonjić Grad, proslavljena je svetkovina sv. Nikole Tavelića, njihovog nebeskog zaštitnika. Svečano misno slavlje predslavio je vlč. Ivo Kopić, župnik u Derventi. U koncelebraciji su bili: vlč. Darko Anušić domaći župni upravitelj, fra Anto Šimunović dekan i gvardijan u Jajcu, fra Marko Jukić župnik u Suhom Polju, vlč. Angelo Bartulica župni upravitelj u Šimićima te vlč. Zlatko Matić, biskupov tajnik. Na misi je sudjelovalo 40-ak domaćih vjernika te nekolicina vjernika iz susjednih župa te iz okolice Banje Luke.

Na početku misnog slavlja vlč. Anušić je izrazio srdačnu dobrodošlicu subraći svećenicima te okupljenim vjernicima koji su unatoč „izazovnoj zimskoj idili“ ipak došli na proslavu Patrona.

U prigodnoj propovjedi, tumačeći lik i djelo svećenika i mučenika sv. Nikole Tavelića, vlč. Kopić je istaknuo: „budite zdravo ponosni na svoj vjernički i nacionalni identitet“. Ohrabrio je malobrojnu – ali Bogu izuzetno dragocjenu – zajednicu, da po primjeru sv. Nikole „vjernički postojano podnose životne nevolje i trpljenja“ te svojim sugrađanima budu „istinski svjedoci Krista i njegovog Evanđelja“.

Na kraju mise vlč. Anušić je zahvalio svima na njihovoj ljubavi prema sv. Nikoli koju su potvrdili svojim prisustvom, te ih izvijestio o planu gradnje budućeg pastoralnog centra koji bi trebao startati s izvođenjem iduće građanske godine, a koji bi uvelike financirala crkvena organizacija iz Njemačke „Kirche in Not“.

TABB
Majdan, 14. studenog 2017. godine.

Povezani članci

Back to top button