Vijesti 2017. godina

ODRŽANA SJEDNICA ODBORA ZA MLADE BK BIH

U srijedu, 22. studenog 2017. u prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH) u Sarajevu, održana je sjednica Odbora za mlade BK BiH koji djeluje pri Vijeću za laike. Predsjedao je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, predsjednik Odbora, a sudjelovali su biskupijski povjerenici za mlade u BiH na čelu s voditeljem Ureda za mlade BK BiH, zatim provincijski duhovni asistenti Franjevačke mladeži, provincijska pročelnica Prijatelja Maloga Isusa te povjerenik za pastoral salezijanske mladeži u BiH.

Nakon pojedinačnih izvješća povjerenika o aktivnostima mladih na razini biskupija te pojedinih provincija i na drugim razinama u Bosni i Hercegovini, bilo je riječi o sudjelovanju predstavnika mladih na predsinodalnom susretu mladih koja će se održati od 19. do 24. ožujka 2018. u Rimu na temu “Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“ u Rimu. Bit će to pripremni susret za XV. Opću skupštinu redovite Biskupske Sinode u listopadu 2018..

Također je dogovoreno da III. Nacionalna konferencija o pastoralu mladih u Bosni i Hercegovini bude održana 2018. godine u Banjoj Luci. Formiran je i organizacijski odbor za pripremu spomenute konferencije u kojem će, osim voditelja Ureda za mlade BK BiH vlč. Šime Maršića, biti povjerenik za mlade Banjolučke biskupije vlč. Boris Ljevak i duhovni asistent Frame provincije Bosne Srebrene fra Domagoj Šimić.

KTA
Sarajevo, 24. studeni 2017.

Povezani članci

Back to top button