img_2017_476_001

SV. NIKOLA POSJETIO ŽUPU PETRIĆEVAC

U nedjelju, 03. prosinca 2017., sv. Nikola je pohodio župu sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu. Toj posjeti i ovaj put su se najviše veselili najmlađi, iako ni stariji nisu bili ravnodušni svojim komentarima.

Crkvom je odisalo dječije veselje radoznale djece koja su pozorno slušala propovijed o odgovornosti koju svatko od nas ima ispunjavajući svoje obveze za dobrobit cijeloga društva i zajednice. Takve nedjelje, u ovoj župi, djeci sve više znače jer ih podsjećamo da nisu zaboravljeni. U njihovim srcima prevladala je neizmjerna radost jer su oni danas bili prepoznati kao važan i vrijedan dio župe.

Po završetku mise svako dijete je dobilo prigodan paketić kao znak pažnje da su bili dobri te kao podsticaj da budu još bolji iz godine u godinu. Nakon toga su jedva dočekali da se fotografiraju ponosno kako drže svoju nagradu, dok su ih svi ostali župljani u tome bodrili.

Zainteresiranost za sv. Nikolu i simpatije koje imaju prema njemu su potpuno opravdane jer ipak je on taj koji ih se svake godine sjeti razveseliti u svojem dobro poznatome stilu te podsjećajući ih na važnost činjena dobra.

Iako mali gest, za našu djecu je to nešto što nikada ne zaboravljaju i uvijek se rado sjete jednog od svojih omiljenih svetaca koji ih nije zaboravio ni u ovom dijelu svijeta.

Očekujemo uskoro pitanja naših mališana: “A kada će opet doći sv. Nikola?”.

www.samostan-petricevac.org
Banja Luka, 3. prosinac 2017.