Vijesti 2018. godina

BISKUP BANJOLUČKI RAZGOVARAO S NAČELNIKOM

U srijedu, 17. veljače 2018. biskup banjolučki dr. Franjo Komarica s dvojicom suradnika pohodio je načelnika općine Sanski Most u unsko-sanskom Kantonu u FBiH gospodina Farisa Hasanbegovića.

Načelnik je biskupu i njegovoj pratnji izrazio srdačnu dobrodošlicu i predstavio mu svoje bliske suradnike. Biskup se prisjetio svojih brojnih razgovora s bivšim načelnicima iz predratnoga, ratnoga i poratnog vremena, u kojima je bila uglavnom ista tema: potpuna zastupljenost hrvatske populacije na području te općine od strane općinskih i kantonalnih vlasti.

Načelniku Hasanbegoviću je iznio molbe  Hrvata  katolika iz župe Sasina, Stare Rijeke i Sanski Most da im se konačno popravi put kroz njihova sela te da i oni dođu na red na obnovu svojih kuća.

Načelnik Hasanbegović je potvrdio kako mu je poznata doista bijedna situacija putne mreže osobito prema Staroj Rijeci a i prema Sasini, te pojasnio kako su te ceste  regionalnog karaktera i kao takove u nadleštvu kantonalne vlasti u Bihaću, koja svoje obaveze godinama zanemaruje. Požalio se na odnos međunarodnih organizacija koje samo Srbe smatraju povratnicima. te njima popravljaju kuće.

Hrvati  zapravo ne pripadaju nikome te su dodatno osuđeni na obespravljenost. Zamolio je biskupa da se on zauzme gdje zna  za pomoć preostalim Hrvatima i onima koji se žele vratiti, a da će on osobno rado primiti delegacije hrvata koji traže pomoć bilo političkim, pravnim ili materijalnim.

TABB
Banja Luka-Sanski Most, 18.1.2018.

Povezani članci

Back to top button