Vijesti 2018. godina

IZABRANO NOVO VIJEĆE MJESNOG BRATSTVA OFS-A LIVNO

U subotu, 20. siječnja 2018. u prostorijama pastoralnog centra župe Svih Svetih u Livnu održan je izborni kapitul mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS).

Kapitulom je predsjedao područni ministar OFS-a Bosne Srebrene Marijan Begić uz asistenciju fra Domagoja Šimića, područnog duhovnog asistenta OFS-a. Na samom početku fra Domagoj i brat Marijan su pozdravili sve prisutne, zahvalili se dosadašnjem vijeću na svemu što su uradili i pozvali ovo mjesno bratstvo da nastavi slijediti Isusa Krista po primjeru svetoga Franje. Brat Marijan je sve prisutne upoznao sa tijekom izbora kako ih propisuju Pravilo i Generalne konstitucije. Sukladno Obredniku OFS-a slavlje kapitula započeli smo zazivom Duha Svetoga i molitvom. Zapisnik je vodila Anđelka Lauš a glasove su brojale Ljubica Karadža i Danica Inić.

Tajnim glasovanjem izabrano je novo vijeće mjesnog bratstva OFS-a koje čine:
– Anđa Jukić, ministra
– Danica Inić, doministra
– Anđelka Lauš, tajnica
– Dubravka Konta, rizničarka
– Vesna Konta, učiteljica formacije
– Ljubica Karadža, povjerenica za Framu.

Nakon obavljenih izbora u župnoj crkvi slavili smo svetu misu zahvalnicu koju je predvodio fra Domagoj Šimić. U svojoj propovijedi fra Domagoj je govorio o važnosti molitve, kako pojedinačne/osobne tako i zajedničke u našem životu.

Poslije mise okupili smo se ponovno u pastoralnom centru na zakuski koju su priredili vrijedni domaćini. Prije svega, hvala dragom Bogu na ovom zaista prelijepom danu i daru bratskog susreta. Hvala fra Domagoju na lijepoj propovijedi i poticajnim riječima. Hvala fra Vinku Sičaji, župniku, fra Emanuelu Radiću, mjesnom duhovnom asistentu, fra Ivanu Mijatoviću, župnom vikaru i fra Juri Šekeriji, župnom vikaru što su svojim prisustvom uveličali ovo naše slavlje. Hvala svoj braći i sestrama trećoredcima na iskazanoj dobrodošlici, bratskom zajedništvu i svemu što su učinili.

Izabranim vijećnicama želimo obilje Božjeg blagoslova te mir i ustrajnost u obnašanju službi koje su prihvatile. Neka ih na njihovom putu nadahnjuje Duh Sveti, a sveti Franjo bude trajni uzor poniznosti i bratske ljubavi.

FIA
Marijan Begić
Livno, 22. siječnja 2018.

Povezani članci

Back to top button