Vijesti 2018. godina

GRAHOVLJANI NA FESTI SV. VLAHA U DUBROVNIKU

Djeca iz župa Drvar i Bos. Grahovo ljetovat će ove godine u Slanom kod Dubrovnika.

Skupina od 20-ak vjernika župe Bosansko Grahovo, predvođena svojim župnikom don Davorom Klečinom, boravila je 3. i 4. veljače 2018. u Dubrovniku na Festi sv. Vlaha, tradicionalnoj proslavi zaštitnika grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

Grahovljani su bili nazočni na središnjoj proslavi sv. mise na otvorenom ispred crkve sv Vlaha, a potom su sudjelovali u veličanstvenoj procesiji sa svečevim relikvijama, od dubrovačke katedrale do svečeve crkve, ulicama grada i Stradunom, zajedno sa stotinama trombonjera i barjaktara, te s nekoliko tisuća hodočasnika iz Dubrovnika i ostalih dijelova Hrvatske i BiH.

Hodočasnici iz Grahova bili su smješteni u Župi Dubrovačkoj, pa su na zajedničkoj večeri u Mlinima svojim domaćinima uručili prigodne darove i pozvali ih da posjete Bos. Grahovo. Domaćini su predstavili općinu Župa Dubrovačka, a najzaslužniji za dvodnevni boravak Grahovljana u ovoj općini je pomoćnik načelnika Mirko Maslać.

Drugoga dana boravka u Dubrovniku, gosti iz Grahova su posjetili vidikovac na Srđu odakle se pruža veličanstven pogled na more kao i na sam grad Dubrovnik. Potom su se zaputili u turistički obilazak Starog grada sa stručnim vodičem a obišli su i znamenite dubrovačke zidine.

U susretu s katedralnim župnikom don Stankom Lasićem dogovoreno je da djeca i mladi iz župa Drvar i Bos. Grahovo dođu ove godine na ljetovanje u Slano kod Dubrovnika, kao gosti Dubrovačke biskupije.

Na povratku kući Grahovljani su posjetili Trebinje gdje su obišli trebinjsku katedralu i prošetali užim središtem ovog lijepog hercegovačkog grada.

I župa Drvar će na proljeće organizirati hodočašće u „Zaljev hrvatskih svetaca“, tj. u Boku Kotorsku.

Ž.G.
Dubrovnik, 3. i 4. veljače 2018.

Povezani članci

Back to top button