Vijesti 2018. godina

ZAVRŠENA KATEHETSKA LJETNA ŠKOLA BK BIH

U četvrtak, 21. lipnja, sv. misom u crkvi Kraljice Sv. Krunice koja se nalazi u sklopu zdanja Katoličkog školskog centra Sv. Josip u Sarajevu završila je ovogodišnja Katehetska škola BK BiH koja započela u utorak, 19. lipnja.

Tema ovogodišnjeg trodnevnog  Katehetske škole bila je Katolički vjeronauk i vjeroučitelj u pluralnoj i demokratskoj školi u BiH.

Treći dan Katehetske ljetne škole započeo je jutarnjom molitvom koju su predvodili vjeroučitelji hercegovačkih biskupija.

Potom je ministar obrazovanja HBŽ-a Petar Galić održao predavanjenaslovljeno Status školskoga vjeronauka u odgojno-obrazovnom sustavu javnih škola u BiH.

Nakon predavanja upriličene su dvije radionice, a potom je uslijedio plenum.

Sv. misu je predslavio dr. Tomislav Mlakić, predstojnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelj Katehetskog ureda BK BiH. Koncelebrirao je dr. Ante Pavlović, predstojnik Katehetskog ureda Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te vlč. Ljubo Zelenika, odgajatelj u internatu KŠC-a. Sv. Josip.

Na početku mise vlč. Mlakić je naglasio kako euharistiju na spomendan Sv. Alojzija Gonzage prikazuje za sve vjeroučitelje.

U svojoj je propovijedi govorio o Sv. Alojzija Gonzage. “Njegova majka mu je usadila u srce dvije stvari, ljubav prema molitvi te siromasima”, rekao je propovjednik te potom progovorio o važnosti molitve. „Naša djeca i učenici u svojim obiteljima nemaju molitve. Ako ih mi ne naučimo moliti nitko ih drugi neće naučiti. Prisjetimo se onoga što nam je rekao vojni biskup Tomo Vukšić ‘vi ste svjetlonoše i privilegija i obveza’“, rekao je u svojoj propovijedi dr. Mlakić.

Nakon mise upriličeno je druženje te zajednički ručak.

KT
Sarajevo, 21. lipnja 2018.

Povezani članci

Back to top button