Vijesti 2016. godina

SUSRET RAVNATELJA CARITASÂ U BIH

U Središnjici Caritasa BiH u Sarajevu u srijedu, 13. siječnja 2016. održan je sastanak novoimenovanog ravnatelja Caritasa BiH i ravnatelja nad/biskupijskih Caritasa. Domaćin susreta je bio ravnatelj Caritasa BiH mons. mr. sc. Tomo Knežević, a sudjelovali su i nad/biskupijski ravnatelji: ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. sc. vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Banjolučke biskupije dr. sc. mons. Miljenko Aničić, ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan dr. sc. don Ante Komadina.

Nakon što je odlukom bosanskohercegovačkih nad/biskupa Caritas BiH dobio novoga ravnatelja, zatim promijenio ime i dobio novi Statut kao i druge dokumente potrebno je bilo podijeliti mišljenje o mjestima svih Caritasa, posebno Caritasa BiH, u novonastalim okolnostima. Svi ravnatelji upoznati su s trenutnim aktivnostima Caritasa BiH nakon svih promjena, o planovima i aktivnostima koje se trenutno provode, posebno s obzirom na ozakonjenje novonastale situacije pred državnim ustanovama. Nad/biskupijski ravnatelji su svojim razmišljanjima i prijedlozima željeli doprinijeti još kvalitetnijim aktivnostima od kojih bi najveću potporu imali oni zbog kojih su utemeljeni i zbog koji Caritasi postoje na svim razinama Crkve u BiH.

I ovaj sastanak kao i svi sljedeći, služi daljnjoj karitativnoj izgradnji u ovom poratnom vremenu kada su brojne karitativne ustanove iz inozemstva napustila prostore Bosne i Hercegovine prepustivši vlastitom snalaženju i karitativnom radu prema mogućnostima. (caritas bih)

Povezani članci

Back to top button