Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA ZA ĐAKONA ZAREDIO FR. IVANA TOMIĆA

U župnoj i samostanskoj crkvi dominikanaca Kraljice svete krunice na zagrebačkoj Koloniji u nedjelju 24. siječnja fr. Ivan Marija Tomić, OP, primio je red đakonata koji mu je podijelio mons. Franjo Komarica, biskup njegove rodne Banjolučke biskupije.

Svečana liturgija u kojoj su sudjelovala braća dominikanci iz Hrvatske dominikanske provincije, rodbina i prijatelji ređenika, započela je procesijom te pozdravnim govorom provincijala o. Ante Gavrića. U homiliji biskup Komarica je pozvao ređenika da bude pravi pastir i cijelom svojom osobom predan Bogu i poslanju za spasenje duša. “Pomažući biskupu i njegovim suradnicima, svećenicima, pozvan si djelovati kroz službu riječi, oltara i ljubavi prema bližnjemu prožimajući kroz svoje poslanje temeljne odrednice dominikanskog života: istinu, slobodu i milosrđe”, kazao je biskup Komarica, te poručio mu je da sakrament koji prima treba duboko zahvatiti i obilježiti čitavu njegovu osobu, postati dio njega. U svojoj službi dužan je, otvoren prema svima poput Isusa, poticati na dobro i one koji vjeruju i one koji ne vjeruju.
Okupljene vjernike biskup Komarica je pozvao na brigu oko spasenja duša, rekavši da je pogrešan stav brinuti se za vlastito spasenje bez brige o spasenju ljudi koje susrećemo. “Onaj koji se ne brine za spasenje duše svojega bližnjega ne spašava ni svoju dušu”, istaknuo je biskup Komarica.

Središnji čin obreda ređenja uslijedio je nakon homilije.

Fr. Ivan Marija Tomić OP rođen je 24. listopada 1984. godine u Bosanskoj Gradiški od oca Luke i majke Marine. Opću gimnaziju je završio u Novoj Gradiški, te diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Redu propovjednika pristupio je 2010., a nakon završene godine novicijata u Dubrovniku položio je svoje prve zavjete. Svečane zavjete položio je u Zagrebu 17. kolovoza 2014. Pri kraju je studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, prenijela je službena dominikanska mrežna stranica. (ika)

Povezani članci

Back to top button