Vijesti 2016. godina

IVANJSKA KOD BANJA LUKE: OŠTEĆENA IMOVINA ŽUPNE CRKVE

U nedjelju, 07. veljače 2016. oko 9 sati prije podne, Đuro Majstorović (35 god.), izbjeglica iz sela Rajlovac kod Bihaća, a nastanjen na području protjerane župe Ivanjska kod Banja Luke, dovezao se traktorom pred župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Ivanjskoj. Motornom pilom je oborio drvene nosače osvjetljenja crkve, razrezao glavna ulazna vrata crkve i podrezao stablo jedne od drevnih lipa pred crkvom. Njegova majka je obavijestila obližnju policijsku postaju, a policijska patrola je ubrzo došla i spriječila daljnje vandalsko ponašanje dotičnoga.

Župnik fra Marko Kovačić i grupa župljana, koji su se okupljali na misno slavlje, vidno uzbuđeni, obavijestili su biskupa Franju Komaricu, koji je odmah došao u župu. Tu je zatekao predstavnike policije, koji su ga informirali da se „radi o psihički labilnoj osobi“, koja je njima „dobro poznata po sječi tuđih šuma“.

Biskup Franjo je zahvalio policiji što su spriječili teža zlodjela te ih zamolio da informiraju kod nadležnih službi u adekvatnom zbrinjavanju dotične osobe.

Obodrio je župnika i župljane da se ne daju zastrašiti, nego da zajedničkim naporom poprave nanesenu materijalnu štetu na crkvenoj imovini. (tabb)

Povezani članci

Back to top button