Obavijesti

PETA NEDJELJA KROZ GODINU – DAN ŽIVOTA (07. – 14.02.2016.)

  1. U idućem tjednu liturgijska slavlja su:

    – u utorak, 9. veljače, spomen sv. Skolastike, djevce,

    – U srijedu, 10. veljače, Pepelnicu – Čistu srijeda – početak korizmenog vremena; obvezan je post i nemrs. Misa će u katedrali biti u 18.oo sati, a kao znak početka pokorničkog vremena pristupit ćemo pokorničkom obredu – pepeljanju.

    – Tijekom korizme obavljat ćemo u katedrali srijedom i subotom pobožnost Križnog puta u 17.30, to jest pola sata prije večernje mise. Na Čistu srijedu ne će biti križnog puta.

    – u četvrtak, 11. veljače, neobvezan spomen bl. Djevice Marije Lurdske – Svjetski dan bolesnika. Sjetimo se u molitvi svih bolesnih – posebno molimo za one koji su nama bliski i koje poznajemo, a molimo i za bolničko osobe i sve koji skrbe za bolesne i nemoćne.

  2. Iduća je nedjelja prva korizmena nedjelja.

 

———-

ŽUPA POHODA BL. DJEVICE MARIJE

1. Peta je nedjelja kroz godinu i Dan života. Sv. Mise u 10.30 i 18.00 sati.
Prema odluci naših biskupa, a na prijedlog Svetog Oca, svake godine prva nedjelja veljače posvećena je razmišljanju i molitvi za dar života. Naši biskupi pozivaju na odgajanje savijesti da se život istinski voli, prihvaća, njeguje i poštuje.
Danas imamo predstavljanje naših katekumena župnoj zajednici (8) i uvođenje u katekumenata posebno koji će primiti sakrament krštenja (5).

2. Idućeg jedna liturgijski slavimo:
– utorak, 9. veljače je spomendan sv. Skolastike, djevice (+547.)
– srijeda, 10. veljače je Pepelnica ili Čista srijed – početak korizmenog vremena. Obvezan post i nemrs. Sv. Misa u 10.30 i pepeljanje a to ćemo imati i iduće nedjelje poslije svetih Misa.
Sv. Mise su u župnoj crkvi kroz tjedan u 18.00, (krunicu – žalosna otajstva molimo pola sata prije Mise).
Molitvu križnoga puta molimo utorkom i petkom u 17.30, a u katedrali srijedom i subotom u 17.30.
Četvrtkom imamo polsatno klanjanje pred Presvetim poslije Mise.
Kateheza nećemo imati u korizmi ali zato ćemo imati trodnevnu duhovnu obnovu pri kraju korizme.Na vrijeme ćete biti obaviješteni.

3. Župna kateheza je redovito u subotu za sve uzraste:
– 9.00 krizmenici (od 5 do 9 rasreda)
– 9.45 prvopričesnici (od 2 do 4 razreda)
– 10.30 katekumeni (odrasli koji žele primiti sakramente: Krštenje, Krizmu i Pričest)

4. Iduća nedjelja je 1. korizmena i Dan bolesnika za našu župu. Prema želji Svetog Oca na spomendan Gospe Lurdske obilježavamo Svjetski dan bolesnika. Na ovaj dan molimo za bolesnike i za zdravstvene djelatnike kao i za sve one koji skrbe o bolesnicima. Molim da svoje bolesnike dovezete u crkvu na sv. Misu u 10.30 kao i bolesnike iz vašega susjedstva. Za njih i s njima molimo i poslije Mise organiziramo druženje u našoj dvorani.

 

Povezani članci

Back to top button