Vijesti 2016. godina

NAJAVA: XVIII. REDOVITO GODIŠNJE ZAJEDNIČKO ZASJEDANJE BISKUPA BK BIH I HBK

Bijelo Polje pokraj Mostara, 26. veljača 2016.

XVIII. redovito godišnje zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije održat će se u Kući susreta „Emaus“ u Bijelom Polju (Potoci) pokraj Mostara, u petak 26. veljače 2016.Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, zajedno s nadbiskupom zadarskim mons. Želimirom Puljićem, predsjednikom HBK, a sudjelovati biskupi obiju Biskupskih konferencija. Na zasjedanju će sudjelovati i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

Na dnevnom redu zasjedanja bit će, između ostalih, sljedeće teme: Hrvatska inozemna pastva, Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima, Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH, misijska djelatnost Crkve u Hrvata, rad Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij te zajednička liturgijska pitanja.

U petak, 26. veljače u 12.30 sati u Kući susreta „Emaus“ u Bijelom Polju (Potoci) bit će upriličena konferencija za novinstvo na kojoj će govoriti: predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, predsjednik HBK nadbiskup Želimir Puljić i biskup domaćin mons. Ratko Perić.

U četvrtak, 25. veljače 2016. u 18 sati biskupi će slaviti zajedničkoEuharistijsko slavlje u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve. Euharistijsko slavlje predvodit će predsjednik HBK mons. Želimir Puljić koji će uputiti i prigodnu propovijed.

U četvrtak 25. veljače 2016. s početkom u 19 sati u Velikoj katedralnoj dvorani, Biskupski ordinarijat Mostar i Teološko-katehetski institut u Mostaru organizirat će predstavljanje zbornika „U jedinstvu, slobodi i ljubavi“, u povodu 25. obljetnice biskupske službe mons. dr. Želimira Puljića, nadbiskupa zadarskoga.

O Zborniku će govoriti: mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski; mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, urednik; dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije; prof. dr. Ivica Musić.

U glazbenom dijelu nastupit će klapa „Narenta“.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu BK BiH na tel/fax 033/66 68 67. (kta)

Povezani članci

Back to top button