Vijesti 2016. godina

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA ZA LAIKE BK BIH I ODBORA ZA MLADE BK BIH

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u srijedu, 2. ožujka 2016. održana je sjednica Vijeća za laike Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH) pod predsjedanjem pomoćnog biskupa banjolučkog mons. dr. Marka Semrena, predsjednika Vijeća.

U uvodnoj riječi biskup Semren je pozdravio sve sudionike te podsjetio na nedavno završenu Godinu posvećenog života s naglaskom na pozivu na svetost. Istaknuo je da je ova godina bila prigoda da kao vjernici sebi posvijeste da ih Bog zove na svetost jer je On svet. „Sada nastavljamo Godinom milosrđa u kojoj nas poziva da budemo milosrdni kao što je On milosrdan“, kazao je biskup Semren te podsjetio na ljepotu susreta s papom Franjom 6. lipnja 2015. u Sarajevu ističući da su mnogi dali svoj doprinos u organizaciji susreta.

U nastavku sjednice pročitan je izvještaj o nedavno održanoj Nacionalnoj konferenciji za mlade u Bijelom Polju na temu: „Izazov biti i o(p)stati na svome“. Biskupijski povjerenici za mlade u BiH istaknuli su da su mladi veoma zauzeto, svjesno i odgovorno pristupili ovom problemu s kojim se susreću brojni mladi u BiH.

Biskup Semren je potaknuo vijećnike da u Godini milosrđa pojačaju zajedničku molitvu posebno molitvu u obiteljima te da sudjeluju Na pobožnosti Križnog puta i pristupaju sakramentu pomirenja te da vrše djela milosrđa. Posebnu pozornost svratio je na klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.

Govorilo se i organizaciji sudjelovanja mladih iz BiH na Svjetskom susretu mladih koji se ove godine održava u Krakowu, u Poljskoj, od 26. do 31. srpnja pod geslom „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5, 7).

KTA
Sarajevo, 3. ožujak 2016.

Povezani članci

Back to top button