Vijesti 2016. godina

MINISTAR ČORDAŠ I POTPREDSJEDNIK RS JERKOVIĆ SUSRELI SE S NUNCIJEM PEZZUTOM

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković posjetili su danas u Sarajevu apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini Luigija Pezzuta.

Čordaš i Jerković upoznali su nuncija Pezzuta o položaju Hrvata u Republici Srpskoj, te o općim socio-ekonomskim prilikama u ovom entitetu.

Ministar Čordaš je istaknuo da je Katolička Crkva imala značajnu ulogu u procesu povratka, jer su svećenici često bili prvi koji su se vraćali i obnavljali svoje domove.

Potpredsjednik Jerković je naglasio značaj učestvovanja Hrvata u institucijama Republike Srpske.

Nadbiskup Pezzuto upozorio je da je u BiH najveći problem odlazak mladih ljudi, te da je za rješavanje ovog pitanja potrebno stvoriti povoljne socio-ekonomske uvjete, prije svega osigurati stambena rješenja i izvore prihoda za mlade, ali i učiti mlade da vole svoju domovinu.

Sugovornici su zaključili da zajedničkim djelovanjem i suradnjom mogu da se stvore bolji uvjeti za sve građane, što je najbolji način da se zaustavi odlazak mladih, ali i motivira povratak izbjeglih i raseljenih.

KTA
Sarajevo, 14. ožujak 2016.

Povezani članci

Back to top button