Vijesti 2016. godina

KORIZMENA MISIJSKA AKCIJA U LIVNU

Na gluhu ili petu korizmenu nedjelju zadržavanje u crkvi, dvorištu crkve ili župnim prostorijama malo duže no obično nedjeljom, postaje polako tradicija za vjernike župe Livno. Razlog tomu je korizmena akcija za potrebne u misijama gdje djeluju sestre milosrdnice. Svake godine župnik fra Vinko Sičaja otvorenim srcem otvara srca svih vjernika koji budu na nedjeljnoj Svetoj misi. Na kraju svake Mise župnik pozdravi okupljene vjernike, zahvali njihovoj dobroti i riječ prepusti s. Teresiti Aguilar, milosrdnici rodom iz Paragvaja, koja za tu prigodu dođe iz Zagreba kako bi neumorno i radosno poticala vjernike da pomažu rad u misijama.

S. Teresita svaki puta iskreno od srca zahvali svima koji od svoga malo čine njima u misijama puno. Naime, kako sama kaže: ” Vi ste veliki znak Božiji u mom životu. Dragi Bog mi je očitovao svoju ljubav preko vas. Kad vas gledam, ovako na sv. Misi, vidim da ste sretni. Sretni ste jer imate svećenika, imate crkvu, imate se u šta obući. U misijskim zemljama često puta nema dovoljno svećenika, nemaju crkvu, nemaju što prikladno obući. Vi možda mislite da nemate dovoljno, da vam fali ovo ili ono, ali vi ste bogati i imate puno u usporedbi sa ljudima u misija. Stoga znajte da najmanji vaš dar sestrama u misijama znači jako puno. Ako se tu odreknemo kupovine jedne olovke, i damo to u misije, to njima znači mogućnost nabavke četiri.”

Svojim jednostavnim, a srdačnim govorom i poticajnom zahvalom s. Teresita je uspjela dotaknuti svako srce i otvoriti ga za velikodušno darivanje potrebnih u misijama. Zahvaljivala je na svemu, a napose na zajedništvu u molitvi u Gospodinu.

Vjernici su imali prigodu dati dar za misije kupujući ono što su sestre milosrdnice iz Livna ali i drugih zajednica napravile za ovu prigodnu akciju. (kta/sma)

KTA
Livno, 16. ožujak 2016.

Povezani članci

Back to top button