Obavijesti

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA (20.3.2016. – 27.3.2016.)

Svjetski dan mladih

  1. S Cvjetnicom Crkva počinje Veliki ili Sveti tjedan. To su ujedno najsvetiji dani u cijeloj liturgijskoj godini. Naš današnji dar za maslinove grančice i naša milostinja namijenjen je misionarima i misijama. – Danas također želimo moliti za misionarke i misionare koji su dali život za vjeru.
    VELIKA SRIJEDA (23. ožujka) u 10.oo sati u katedrali je svečana misa s posvetom ulja. Uz biskupa će biti svećenici iz naše biskupije, oni će ujedno obilježiti svoj «svećenički dan». Pozivamo Vas da dođete na to svečano koncelebrirano misno slavlje,  da molimo sa svojim svećenicima i da molimo za  njih. – Križni put će biti u 17.30 i večernja misa u 18.oo sati.

    VELIKI ČETVRTAK (24. ožujka) počinje sveto Vazmeno trodnevlje. U katedrali je misa Večere Gospodnje u 18.oo sati. – Misa Večere Gospodnje je spomen-slavlje na ustanovljenje sakramenta Euharistije i Sv. Reda, a biskup će, kao uspomenu na Isusov čin na posljednjoj večeri obaviti obred pranja nogu predstavnicima naših župa. Ukoliko već niste, tijekom svetog trodnevlja kao vjernici trebate se ispovjediti, tako da možete ići na svetu pričest.

    VELIKI PETAK (25. ožujka) – spomen muke i smrti Kristove. Biskup će u 9.oo sati predvoditi u katedrali pobožnost Križnog puta, a obrede Velikog petka u 18.oo sati. – Na Veliki petak obvezni su post i nemrs. — Na Veliki petak i subotu katedrala će biti otvorena preko cijelog dana.

    VELIKA SUBOTA (26. ožujka) – post i nemrs nisu obvezni, ali se preporučuju.

    Liturgija Uskrsnog bdjenja u katedrali počet će u 20.oo sati. Obredi Uskrsnog bdjenja se sastoje od: Službe svjetla, Službe riječi, Krsne službe i Euharistijske službe. Za sudjelovanje u liturgiji Uskrsnog bdjenja ponesite svijeće. – Nakon obreda bit će blagoslov uskrsnog jela.

  2. Svima koji će za uređenje «Božjeg groba» darovati cvijeće ili svoj novčani prilog iskreno zahvaljujem, ujedno najljepše molim da do učine do Velike srijede.
  3. Iduće je nedjelje USKRS – SVETKOVINA GOSPODNJEG USKRSNUĆA. Pontifikalna će misa u katedrali biti u 10.oo sati, a predvodit će je biskup Franjo.
  4. Na Uskrs je već ljetno računanje vremena. Kazaljke na satu treba pomaknuti za jedan sat naprijed.
  5. USKRSNI PONEDJELJAK (27. ožujka) – sveta misa u 18.oo sati.

 

———-
Župa Pohoda Bl. Dj. Marije

  1. NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA i Svjetski dan mladih. Mise u 10.30 i 18.oo sati.
    Crkva počinje Veliki ili Sveti tjedan.  Pred nama su najsvetiji dani u cijeloj liturgijskoj godini. Naš današnji dar za maslinove grančice i milostinja su za misije. Danas želimo moliti za misionare i misionarke koji su dali život za vjeru.
  2. VELIKI PONEDJELJAK: Misa u 18.oo sati. Prije Mise prilika za sv. ispovijed.
  3. VELIKI UTORAK: Križni put u 17.30 sati a zatim sv. Misa.
  4. VELIKA SRIJEDA: u 10 sati u katedrali je Misa posvete ulja. Uz biskupa će biti svećenici iz naše biskupije koji će obilježiti i svoj „svećenički dan“. Potičem vas da dođete na tu sv. Misu i da svi zajedno molimo s našim biskupima i svećenicima te da molite za njih.
    – U župnoj crkvi Misa u 18.oo sati, a u katedrali križni put u 17.oo sati i Misa u 18.oo sati.
  5. VELIKI ČETVRTAK: počinje sveto Vazmeno trodnevlje.
    U našoj crkvi organiziramo cjelodnevno klanjanje od 8.oo do 17.oo sati. U 17.oo sati je meditacija i blagoslov s Presvetim.
    Misu Večere Gospodnje koja je spomen-slavlje na ustanovljenje Presvete Euharistije i Sv. Reda slavit ćemo u 18.oo sati pod kojom ćemo imati obred pranja nogu predstavnicima naše župe.
    Misa u katedrali je također u 18.oo sati koju će predvoditi Biskup.
  6. VELIKI PETAK – spomen muke i smrti Kristove. Biskup će u 9.oo sati predvoditi u katedrali pobožnost Križnog puta, a obrede Velikog petka u 18.oo sati.
    – U župnoj crkvi Križni put je u 17.oo sati i neće biti drugih obreda.
    – Na Veliki petak obvezni su post i nemrs.
    – Župna crkva i katedrala će biti otvorene na Veliki petak i subotu preko cijelog dana.
  7. VELIKA SUBOTA – post i nemrs nisu obvezni, ali se preporučuju. Blagoslov uskrsnih jela imat ćemo u 12.oo sati, kao i poslije Mise Uskrsnog bdijenja.
    Liturgija Uskrsnog bdjenja: Služba svjetla, riječi, Krsna i Euharistijska služba će početi u našoj crkvi u 20.00 sati koju će predvoditi naš biskup Franjo i pod kojom će naši katekumeni primiti sakramente kršćanske inicijacije.
    Za sudjelovanje u liturgiji Uskrsnog bdjenja ponesite svijeće ali ćete ih moći uzeti i u sakristiji.
    U katedrali Misa bdijenja počinje u 20.oo sati.
  8. Svima koji će za uređenje „Isusova groba“ darovati cvijeće ili svoj novčani prilog iskreno zahvaljujem.
  9. Iduće je nedjelje USKRS – SVETKOVINA GOSPODNJEG USKRSNUĆA. Pontifikalna će Misa u katedrali biti u 10.oo sati, a predvodit će je biskup Franjo.
    – U župnoj crkvi sv. Misa samo u 18.oo sati.
    Na Uskrs je već ljetno računanje vremena. Kazaljke na satu treba pomaknuti za jedan sat naprijed.

Povezani članci

Back to top button