Vijesti 2016. godina

HODOČAŠĆE ČLANOVA ŽUPNIH PASTORALNIH I EKONOMSKIH VIJEĆA BANJOLUČKE BISKUPIJE U KATEDRALU

Slijedom odredbi domaćeg biskupa Franje Komarice o načinu slavljena Godine Božjeg milosrđa, u subotu, 9. travnja 2016., stigla je na svoje Jubilarno hodočašće u svoju katedralu u Banjoj Luci prva skupina od 80-ak hodočasnika – članova župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća zajedno sa svojim župnicima iz više župa banjolučke biskupije. Predviđene su još slične grupe hodočasnika i iz drugih župa.

Današnji hodočasnika su prošli kroz „Vrata milosrđa“ na katedrali sv. Bonaventure. Obred je predvodio rektor katedrale preč. Pero Ivan Grgić. Slijedilo je pokorničko bogoslužje koje je predvodio tajnik biskupa Franje vlč. Boris Jorgić. A iza toga bogoslužja je bila pojedinačna sakramentalna ispovijed svih hodočasnika.

Koncelebriranu sv. misu je predvodio biskup Franjo. Na početku mise izrazio je svoju radost i srdačnu dobrodošlicu svim hodočasnicima. U prigodnoj homiliji je govorio o značenju Jubilejske godine Božjeg milosrđa; o duhovnim darovima koji su namijenjeni članovima župnih zajednica; o posebnoj zadaći članova župnih pastoralnih svih vijeća, te o aktualnoj situaciji Crkve u Banjolučkoj biskupiji u čijim su brojnim župama neprijatelji Crkve tijekom dva i pol desetljeća napravili pravu pustoš.

Biskup Franjo je zajedno s prisutnima posebno molio za ustrajnost u kršćanskoj vjeri i postojanost u crkvenoj službi i svećenika i njihovih prvih suradnika – župskih vijećnika.

Pri koncu mise biskup se posebnim informacijama o biskupiji i katedrali obratio nazočnima.

Nakon mise su se svi okupili na gozbu ljubavi u dvorani Ordinarijata, gdje je također bilo pjesme i iskrene radosti.

Biskup je svakom od vijećnika i svećenika poklonio upravo tiskani Priručnik i molitvenik „Milosrdni kao Otac“, koji su pripremila dvojica svećenika njegove biskupije vlč. Vladislav Žarko Ošap i vlč. Marko Stojčić.

TABB
Banja Luka, 9.4.2016.

Povezani članci

Back to top button