Vijesti 2016. godina

SUSRET RAVNATELJA CARITASA U BIH S PREDSTAVNICIMA CARITASA AUSTRIJE

Prvi susret ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i predstavnika Caritasa Austrije na temu „Smanjivanje rizika od prirodnih nepogoda“ održan je 18. travnja 2016. u Banjoj Luci u prostorijama Biskupskog ordinarijata.

Na susretu su sudjelovali mons. Tomo Knežević ravnatelj Caritasa BiH, mons. Miljenko Aničić ravnatelj Caritasa Banja Luka, vlč. Mirko Šimić ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, don Ante Komadina ravnatelj Caritasa biskupija Mostar – Duvno i Trebinje – Mrkan, gđa Brigitte Kroutle i gđa Birgit Ertl iz Caritasa Austrije i gđica Dijana Muzička, voditelj projekta u Caritasu BiH.

Nakon kratkog pregleda ostvarenih rezultata Caritasa u BiH sudionici su razgovarali o progresu na projektu „Smanjivanje rizika od prirodnih nepogoda“, implementiranim aktivnostima i planovima za naredna tri mjeseca. Razgovaralo se i o mogućnostima za nastavak projekta, kao i mogućim promjenama unutar samog projekta prema potrebama zajednica u kojima Caritasi rade na prevenciji i pripremljenosti stanovništva na prirodne nepogode i djelovanje na posljedice prirodnih nepogoda svojim kapacitetima.

Projekt „Smanjivanje rizika od prirodnih nepogoda“ započeo je 1. siječnja 2016. kao logičan slijed aktivnosti Caritasa u BiH na rekonstrukciji i rehabilitaciji poplavljenog stanovništva nakon nezapamćenih poplava u svibnju 2014. godine.

CARITAS
Banja Luka, 22. travanj 2016.

Povezani članci

Back to top button