Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA PRIMIO VELIKU SKUPINU MULTIETNIČKE I MULTIRELIGIOZNE ZAJEDNICE PROSVJETNIH DJELATNIKA – SEZAM

U poslijepodnevnim satima, u subotu, 23. travnja 2016., biskup banjolučki dr. Franjo Komarica primio je skupinu od 50-ak članova nevladine i neprofitabilne organizacije SEZAM, koja ima svoje sjedište u Zenici. Članovi te organizacije su prosvjetni radnici iz raznih gradova, gradića i mjesta centralne Bosne, Bošnjaci, Hrvati te Srbi. Oni su ekstra došli biskupu Komarici, jer, kako rekoše, prate „s puno simpatiziranja njegov neumorni i dosljedni mirotvorni rad za dobro svakog čovjeka, svakog naroda i svake vjerske zajednice u BiH“.

Biskup Komarica im je izrazio svoje „divljenje i iskrene čestitke“ što imaju tako dobru i ispravno izgrađenu savjest, te se zajednički odlučno zauzimaju za afirmiranje i obranu dobra i humanoga u svome životnom okruženju, osobito u radu s mladim ljudima u raznim odgojno – obrazovnim institucijama.

Na njihova pitanja, govorio im je s svojim iskustvenim o aktualnoj problematici s kojom se suočavaju brojni ljudi kako u BiH, tako i u Europi.

Vodstvo organizacije „SEZAM“ je u ime svih sudionika ovog nesvakidašnjeg pohoda „iskreno“ zahvalilo biskupu i njegovim suradnicima na prijateljskom prijemu i upućenim riječima.

TABB
Banja Luka, 23. travnja 2016.

Povezani članci

Back to top button