Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA PREDVODIO PROSLAVU BL. IVANA MERZA NA NJEGOVOJ ŽUPI

U Župi bl. Ivana Merza u utorak 10. svibnja svečano je proslavljen blagdan Župe. Sv. Misu u 19.30 u atriju Osnovne škole Špansko Oranice predvodio je vlč. Martin Krizmanić, župni vikar u Župama Blagovijesti-Navještenja Gospodnjega u Vrbanima i sv. Tri Kralja u Vrbanima III uz domaćina, upravitelja Župe vlč. Darka Bručića Pavuka.

Središnja proslava blagdana Župe bila je u nedjelju 8. svibnja kada je sv. Misu u 11.00 sati predvodio mons. Franjo Komarica, biskup banjalučki u koncebleraciji s vlč. Zlakom Pavetićem, prvim upraviteljem Župe, p. Božidarom Nagyom, postulatorom kauze, vlč. Darko Bručićem Pavukom, upraviteljem Župe te desetak svećenika Kustošijanskog dekanata i svećenika gostiju.

Mons. Komarica je u svojoj homiliji istaknuo: „Svi smo mi pozvani na svetost. Blaženi čovjek se priklanja Bogu i svojim životom i ljubavlju na djelu svjedoči Boga i vjeru. I takav čovjek donosi plodove svima.“U tom predivnom, dirljivom susretu s mnogim dragim vjernicima s područja njegove biskupije još je poručio: „ Nikada ne zaboravite Boga i stalnu želju biti s njime sjedinjeni. Najveći dar što možemo dati Kristu i svijetu je naša svetost. Neka evanđelje bude mjerilo koje će ravnati vašim djelima, a uzor, suputnik i pomoćnik na tom putu vaš zaštitnik bl. Ivan Merz“.

Svojim pohodom biskup Komarica je župljane Župe bl. Ivana Merza u Španskom podsjetio na njihovu povezanost s Banja Lukom, rodnim gradom njihovog zaštitnika te povezanost s braćom koja tamo žive.

Za proslavu blagdana Župe župljani su se pripremali trodnevnom duhovnom pripravom. U četvrtak je sv. Misu predvodio vlč. Marko Torbar, župni vikar u Župi sv. Nikole Tavelića u Kustošiji. U petak je trodnevnicu predvodio vlč. Dominik Glasnović, župni vikuar u Župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom te u subotu vlč. Matija Knok, župni vikar u Župama sv. Ivaan Krstitelja u Ivanjoj Reki i sv. Ivana Pavla II., pape u Jelkovcu.

Sve dane na kraju mise kao i u ovoj cijeloj godini božanskog milosrđa, kada naša Župa bl. Ivana Merza obilježava pet godina od osnutka, posebno se po zagovoru Blaženika molilo za izgradnju župne crkve.

Sanda Dinarina Mladić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Zagrebačke Nadbiskupije

www.ivanmerz.hr

Povezani članci

Back to top button