Vijesti 2016. godina

KOMUNIKACIJA U KRIZNIM SITUACIJAMA

U organizaciji Caritasa Bosne i Hercegovine 13. i 14. lipnja 2016. u Duhovno-obrazovnom centru Emasu u Mostaru, održan je trening na temu komunikacija u kriznim situacijama. U treningu su sudjelovali predstavnici (Nad)biskupijskih Caritasa u Bosni i Hercegovini, predstavnici Crvenog križa/krsta/polumjeseca Bosne i Hercegovine te Caritasa Bosne i Hercegovine.

Trening je održan pod vodstvom Dženane Aladžuz i Dalile Bavčić iz udruge Infohouse, na kojemu su sudionici imali priliku čuti kakve sve krizne situacije mogu postojati, kako se nositi s kriznim situacijama te koja je uloga vođe i menadžmenta u kriznim situacijama. Kroz simulacije i kratke vježbe svi sudionici upoznali su se s metodama komunikacije u kriznim situacijama, kao i načinima ublažavanja posljedica krize.

Trening je dio regionalnog projekta „Smanjenje rizika od prirodnih nepogoda“ između Bosne i Hercegovine i Srbije, podržan od strane mreže Caritasa u Europi i svijetu. Ovaj trening je samo jedan u nizu treninga kojim Caritas u Bosni i Hercegovini izgrađuje kapacitete osoblja za djelovanje u kriznim situacijama, kao i uspostavu određenih procedura i standarda za lakše i djelotvornije odgovore na potrebe stanovništva nakon prirodne nepogode.

CARITAS
Mostar, 15. lipanj 2016.

Povezani članci

Back to top button