Vijesti 2016. godina

FRA JULIJAN MADŽAR ZAREĐEN ZA ĐAKONA

U župnoj crkvi Rođenja BDM na Brestovskom u nedjelju, 19. lipnja 2016. za đakona je zaređen fra Julijan Madžar iz Kiseljaka, rodom iz župe Brestovsko.

Ovaj prvi stupanj svetoga reda podijelio mu je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki na svečanoj pučkoj Misi uz koncelebraciju 13 svećenika. Najprije je kandidata za ređenje predstavio meštar bogoslova fra Danimir Pezer i zamolio biskupa Semrena da mu podijeli sveti red đakonata. Biskup je to i učinio posvetnom molitvom i polaganjem ruku nakon izrečene homilije i litanija svih svetih.

Na koncu Mise vjernicima i ređeniku obratili su se i čestitali mjesni župnik fra Damir Pavić te provincijalni ministar Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić. Ređenik je također kazao par riječi u kojima je zahvalio svima koji su ga pratili u njegovoj formaciji od dolaska u visočko sjemenište, preko godine kušnje u novicijatu i filozofsko-teološkog studija u Sarajevu pa sve do posljednjih pola godine provedenih u samostanu u Kreševu.

Pod Svetom misom ministrirali su bogoslovi Bosne Srebrene, a liturgijsko pjevanje predvodio je bogoslovski zbor fra Nenad Dujić.

Nakon Svete mise upriličen je ručak koji su pripravili domaći župljani i sestre klarise za sve misare.

FIA
Brestovsko, 23. lipanj 2016.

Povezani članci

Back to top button