Vijesti 2016. godina

OGULINSKI BICIKLISTI DO BANJA LUKE U ČAST IVANA MERZA

Međunarodna biciklistička utrka od Ogulina do Banja Luke u čast 13. obljetnice posjeta pape Ivana Pavla II. Banjoj Luci koji je tom prilikom beatificirao Ivana Merza održana je od ponedjeljka 20. do srijede 22. lipnja 2016. Od Ogulina do Banja Luke u dužini od 260 km utrku je odvozilo deset članova biciklističkog kluba Frankopan iz Ogulina, koji su time već treću godinu za redom sudjelovali u ime Riječke metropolije. Ogulinski biciklisti započeli su utrku jutarnjom Misom u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu koju je predslavio župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović. Tom prilikom je pohvalio njihov put vjere od Trsata i Ogulina do Banja Luke te im udijelio blagoslov.

Prvog dana biciklisti su u Bihaću posjetili Katolički školski centar Sv. Ivan Pavao II. a u večernjim satima su stigli u Prijedor gdje su spavali u župi kod domaćina vlč. Marka Vidovića. Drugog dana u utorak 21. lipnja stigli su u Banju Luku te pohodili Petričevac gdje ih je kao i više biciklista iz pravca Metkovića, Novske, Zagreba i Marije Bistrice primio pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren. Tom prilikom predsjednik BK Frankopan Zdravko Kučinić uručio je biskupu Semrenu dar: drevni stalak za misal, a prenio je i pozdrave gradonačelnika Ogulina Jure Turkovića. Posebno zadovoljstvo ispunio je Ogulince kada je za njima došao i njihov župnik Robert Zubović koji je naredni dan koncelebrirao na svečanoj misi u čast 13. obljetnice beatifikacije Ivana Merza a koju je predslavio biskup Semren.

Ogulinsku ekipu sačinjavali su Zdravko i Saša Poljak, Denis Ivanac, Željko Magdić, Valentina Posavec, Alen Rebrović, Alen Boban, Zdravko Kučinić, Petar Malnar i Šukrija Šeremet. Putem trase u Hrvatskoj pomoć su biciklisti imali od djelatnika MUP-a iz Ogulina i Slunja.

IKA
Ogulin, 24. lipanj 2016.

Povezani članci

Back to top button