Vijesti 2016. godina

ODRŽANA SJEDNICA ZA MEDIJE BISKUPSKE KONFERENCIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Pod predsjedanjem vojnog biskupa u BiH mons. Tome Vukšića, 7. srpnja 2016. u prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održana je redovita sjednica Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja BK BiH.

Nakon što su se osvrnuli na zapisnik s prošle sjednice i provedene zaključke, središnja tema bila je priprava jubilarnog 50. Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije koji se, odlukom biskupa BK BiH, u Bosni i Hercegovini obilježava u posljednju nedjelju u rujnu koja ove godine pada na 25. rujna 2016.

Tijekom zasjedanja dogovoren je sadržaj prigodne brošure i priprava drugih materijala za Svjetski dan medija u BiH koja će biti od pomoći pastoralnim i medijskim djelatnicima. U duhu Poruke pape Franje za 50. Svjetski dan sredstava društvene komunikacije pod naslovom „Komunikacija i milosrđe: plodni susret“, vijećnici potiču sve pastoralne djelatnike i sve medije, a osobito one crkvene, da u središte stave duhovna i tjelesna djela milosrđa te pomognu stvaranju tako potrebnog ozračja brige za gladne, bolesne, zatvorene, osamljene, nezbrinute, nezaposlene, očajne… Uvjereni su da je na tom planu moguće puno učiniti u čemu poseban poticaj mogu dati mediji.

Također je zaključeno da biskup Vukšić u nedjelju, 25. rujna 2016. predvodi središnje Misno slavlje u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u centru Banje Luke.

Vijećnici su predložili i da se na razini Biskupske konferencije BiH razgovara s predstavnicima državne Radiotelevizije o što boljoj suradnji. (kta)

KTA
Sarajevo, 9. srpanj 2016.

Povezani članci

Back to top button