Vijesti 2016. godina

MLADI IZ BIH NA SVJETSKOM SUSRETU MLADIH

U utorak, 19. srpnja 2016. grupa od 43 mladih iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Banje Luke i Orašja uputila se na hodočašće u Krakov, Poljsku na Svjetski dan mladih. Nekih 20 sati vožnje od Sarajeva do biskupije Katowice prošlo je brzo u molitvi, upoznavanju i radosnom iščekivanju svega onoga što će iskusiti na ovom jedinstvenom hodočašću.

Program u biskupijama, koji je svojevrsna priprema za sam SDM, započeo je naredni dan, kada su mladi iz BiH smješteni u obiteljima u gradićima Lendziny i Gostiny. Svoj boravak u župi Katowize, ispunjen brojnim susretima, koncertima, molitvom i posjetima svetištima i crkvama, ipak će za najveći broj njih ostati upamćen po izuzetnoj srdačnosti i gostoprimljivosti domaćina, koji su bez zadrške i iznimke širom otvorili svoja vrata i srca za hodočasnike. Unatoč jezičnim barijerama, komunikacija je tekla neometano, a obitelji i mladi su se uspjeli u kratkom vremenu toliko zbližiti da je rastanak svima veoma teško pao. Ipak, u ponedjeljak, 25. srpnja nakon dirljivog oproštaja tijekom kojeg je prolivena pokoja suza, hodočasnici su se uputili u Krakov gdje će u srijedu dočekati svetog Oca Franju.

Put autobusom su iskoristili za molitvu i svjedočenja o iskustvu iz Katowica koje je za sve bilo izuzetno motivirajuće i inspirativno. Mnogi su govorili o čudu milosrđa koje nadilazi prepreke i razlike, koje je jezik za svako srce i svakog čovjeka bez obzira na zemlju, nacionalnost i religiju. Bolju pripremu za Svjetski dan mladih u Krakovu, čiji je moto „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ nismo mogli poželjeti!

www.mladicentar.org
Krakov, 26. srpanj 2016.

Povezani članci

Back to top button