img_2016_248_01

SVEČANO PROSLAVLJENI SUZAŠTITINICI ŽUPE SV. ANA I JOAKIM TE SPOMEN BRANITELJIMA LIVANJSKOG KRAJA

U subotu navečer, 23. srpnja 2016. i u nedjelju 24. srpnja 2016. u župi Lištani u Livanjskom polju svečanim misnim slavljima obilježena je ovogodišnja proslava suzaštitnika župe sv. Ante i Joakima te molitvenog spomena palim braniteljima u Domovinskom ratu na širem livanjskom području.

Slavlja su održana u i oko župne crkve sv. Josipa u Lištanima te u spomen-crkvi sv. Jurja u Donjim Rujanima, na nekadašnjoj prvi crti bojišnice. Na oba slavlja bilo je nazočno više stotina vjernika iz župa livanjskog polja te iz Dalmacije.

Koncelebrirano misno slavlje pred spomen-crkvom za preko 340 palih branitelja i njihove obitelji predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, uz koncelebraciju domaćeg biskupa Franje Komarice, lištanskog župnika i dekana livanjskog preč. Adolfa Višatickog, fra Ćirila Lovrića, župnika iz župe Bila, vlč. Marka Crnjka, župnika u Glamoču, te nadbiskupova tajnika vlč. Nikolu.

Glavno svečano koncelebrirano misno slavlje u nedjelju u dvorištu župne crkve u Lištanima također je predvodio nadbiskup Barišić, a pod misom je pjevao veliki župni mješoviti zbor iz Solina. Večernju svetu misu predvodio je biskup Komarica te pri kraju mise obavio posebne blagoslove za djecu, mladež, porodilje, mlade i stare bračne parove.

TABB
Lištani – Donji Rujani, 26.7.2016.