Vijesti 2016. godina

KARDINAL PULJIĆ SLAVIO MISU U CRKVI SV. KARLA HYUNA U SEULU

U crkvi Sv. Karla Hyuna u Seulu (Južna Korea), u nedjelju, 21. kolovoza, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski slavio je Euharistijsko slavlje u zajedništvu sa župnikom mons. Andrewom Leeom, svojim pratiocem vlč. Dubravkom Turalijom i velikim brojem vjernika, njih oko tisuću.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić nije mogao skriti osjećaje oduševljenja za „tako organiziranu zajednicu u kojoj i svećenici i laici sinergetski rade za svoju maticu Crkvu, koja opet predstavlja samo jedno na zemlji: Isusa Krista“. Misna intencija bila je usmjerena na mir i ujedinjenje Sjeverne i Južne Koreje, “koja je mržnjom i huškačkom politikom nepravedno zavađena i podijeljena, a koja danas najviše pogađa nedužne građane i s jedne i s druge strane, koji opet žele samo jedno: ujedinjenje”. Misu je pratio narodni zbor uz tradicionalne korejske instrumente. Poslije Mise slijedilo je upoznavanje s vjernicima laicima koji su doprinijeli veličanstvu euharistijskoga slavlja, ali i s župljanima koji su došli na slavlje Svete mise.

Kardinal Puljić, beogradski mons. Stanislav Hočevar te biskup banjolučki mons. Franjo Komarica i pomoćni biskup ljubljanski mons. Anton Jamnik, sudjelovali su od 17. kolovoza 2016. na „Koreanskom forumu za ujedinjenje i pomirenje“ koji je na Koreanskom katoličkom sveučilištu u glavnom gradu Južne Koreje organizirala Katolička Crkva pod pokroviteljstvom kardinala Andrewa Yeoma Soo-junga i Vlade Južne Koreje pod pokroviteljstvom ministra za ujedinjenje Koreje dr. Honga Yong-pyovladea.

KTA
Seul (Južna Koreja), 22. kolovoz 2016.

Povezani članci

Back to top button