Vijesti 2016. godina

PRIMOPREDAJA UREDA PAPINSKIH MISIJSKIH DJELA U BIH

U srijedu, 7. rujna 2016. u jutarnjim satima, u prisutnosti dvojice svjedoka, predsjednika Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i dijecezanskog ravnatelja Papinskih misijskih djela Banjolučke biskupije mons. Vlade Lukende, dosadašnji nacionalni ravnatelj PMD BiH don Ivan Štironja predao je dužnost novoimenovanomu nacionalnom ravnatelju PMD BiH mons. Luki Tunjiću. Ovomu je događaju bila nazočna i djelatnica Misijske središnjice s. Antonela Rašić, FDC.

Dosadašnji nacionalni ravnatelj don Štironja, pročitao je pripravljeni Zapisnik primopredaje kojim je obuhvaćena pokretna i nepokretna imovina Nacionalne uprave PMD BiH a koju predaje na upravljanje svomu nasljedniku sa svom službenom dokumentacijom. Ovim službenim činom potpisivanja službenih dokumenta Nacionalne uprave PMD – Misijske središnjice u Sarajevu učinjena je primopredaja kojom je mons. Tunjić uveden u novu službu.

Nakon što je završen službeni čin potpisivanja dvojice ravnatelja, kao i dvojice svjedoka, mons. Tunjić je predao prigodne darove svomu prethodniku don Štironji te mu zahvalio na požrtvovnu i predanu vođenju i animiranju misijskoga djela Crkve na području BiH.

Don Štironja je zahvalio na daru, čestitao svomu nasljedniku, zaželio mu Božji blagoslov u misijskom animiranju te potvrdio svoju spremnost daljnje suradnje i pomoći kad god to bude potrebno.

Na kraju je kardinal Puljić, zahvalio don Štironji na petogodišnjem vodstvu Misijske centrale u Sarajevu, na žarkoj misijskoj animaciji, kao i na tihoj prisutnosti na području Vrhbosanske nadbiskupije, što je posebno važno radi zajedništva mjesnih Crkava. Kao uspomenu na tu petogodišnju prisutnost, poklonio mu je vrlo simboličan dar – medaljon sluge Božjega nadbiskupa Stadlera.

Kardinal Puljić je čestitao je i novomu ravnatelju mons. Tunjiću, zaželio mu odano i plodno djelovanje u jednoj, možda za njega novoj ali veoma važnoj službi. Na dar, a kao i pripomoć, uručio mu je krunicu milosrđa.

Mons. Tunjić, svećenik je Vrhbosanske nadbiskupije. Na ovu službu nacionalnoga ravnatelja Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini dolazi imenovanjem pročelnika Zbora za Evangelizaciju naroda kardinala Fernanda Filonija koji mu je uputio Dekret 16. lipnja ove godine.

MISSIO
Sarajevo, 8. rujan 2016.

Povezani članci

Back to top button