Vijesti 2016. godina

ODRŽANA XIV. SJEDNICA STALNOG VIJEĆA BISKUPSKE KONFERENCIJE BIH

Trinaesta sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održana je, 6. rujna 2016. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su dopredsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, i član Vijeća mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, te generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Članovi Vijeća su upoznati s provedbom zaključaka sa 67. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održanog, 13. i 14. srpnja 2016. u Banjoj Luci. Tajništvu su dane smjernice za provedbu preostalih zaključaka.

Razmotreni su važniji dopisi koji su pristigli od posljednjeg zasjedanja te dane smjernice Tajništvu za njihovo rješavanje.

Napravljen je i prijedlog dnevnog reda predstojećeg redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će se održati početkom mjeseca studenog u Sarajevu.

Na kraju je dogovoreno da Biskupska konferencija BiH u predstojećim danima uputi poruku za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati u nedjelju, 2. listopada 2016.

KTA
Sarajevo, 7. rujan 2016.

Povezani članci

Back to top button