Vijesti 2016. godina

MALA GOSPA U LJUBUNČIĆU

U četvrtak, 8. rujna, u župi Ljubunčić proslavljen je blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, patron ove župe. Trodnevnicu, središnje misno slavlje u 11, kao i misu za mlade u 18 sati, pod kojom je bio zaziv Duha Svetoga i blagoslov djece pred početak nove školske godine, predvodio je profesor na Franjevačkoj teologiji fra Stipo Kljajić uz koncelebraciju župnika fra Ivana Lovrića i drugih svećenika. Novaci su sviranjem na tamburicama, pjevanjem te čitanjem animirali misu za mlade.

Fra Stipo je u svojim propovijedima istaknuo kako je Marija istovremeno živjela jednostavan, ali i velik život koji je vrijedan nasljedovanja. Neprestano je služila Bogu, ali i ljudima uz prihvaćanje svih poteškoća. Imala je „običan izlazak i zalazak sunca“. Zadaću da rodi Spasitelja prihvatila je vjerom te se tako prepustila u nesigurnost s Bogom koja je ipak sigurnija od svake sigurnosti. Nakon prihvaćanja uloge Bogorodice nije se povukla, nego je išla ljudima i pomagala, darivala je samu sebe. Svojom vjerom se svakodnevno iznova odlučivala za Boga.

Iz svim Marijinim djelima možemo vidjeti primjer kako bismo trebali postupati kao kršćani. Zadaća nam je svakodnevno se odlučivati za Boga i biti na pomoć ljudima. Time ćemo nasljedovati Marijin život, a samim time i vršiti Očeve zapovijedi. Ta čemu onda biti vjernik ako nismo nikome na korist?

Povezani članci

Back to top button