Obavijesti

XXVI. NEDJELJA KROZ GODINU (25.9.2016. – 2.10.2016.)

Svjetski dan medija

  1. Idućeg ćemo tjedna liturgijski slaviti:
    – u utorak, , 27. rujna, spomen sv. Vinka Paulskog, prezbitera. Sv. je Vinko utemeljitelj i zaštitnik naših Sestra Milosrdnica. –  Biskup će Franjo u njihovoj kućnoj kapelici predvoditi sv. misu tog dana u 18. sati. – Preporučujem vam da se u molitvi sjetite duhovnih i materijalnih potreba Sestara Milosrdnica i da ujedno zahvalite Bogu za taj dar što su s nama.
    – u četvrtak, 29. rujna, blagdan sv. arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela,
    – u petak, 30. rujan, spomen sv. Jeronima prezbitera i naučitelja,
    – u subotu, 1. listopada, spomen sv. Terezije od Djeteta Isusa. – U Svetištu sv. Terezije u Presnačama tog je dana svetkovina. Pučka će misa biti u 11 sati;
  2. U subotu je prva subota u mjesecu listopadu.
  3. Mjesec listopad je posvećen molitvi Gospine krunice, pa vam preporučam da privatno i prema svojim mogućnostima molite krunicu, pa barem jednu deseticu za svoje potrebe, za potrebe naše biskupije i čitave ljudske obitelji. – Ovdje u katedrali pola sata prije svake svete mise možete se uključiti u zajedničko moljenje krunice. – U mjesecu listopadu je Misijska nedjelja (23.10.2016.). Preporučujem da se sjetite u svojim molitvama misijskih potreba.
  4. Iduća je nedjelja 27. kroz godinu.
  5. Subotu, 8.10.2016. je godišnje hodočašće Gospi u Mariju Bistricu. Polazak je ujutro u 5 sati ispred katedrale, a povratak u Banju Luku navečer. Prijavit se mogu samo one osobe koje imaju biometrijsku putovnicu ili važeće hrvatske dokumente. Prijaviti se možete osim u katedrali kod župnika u župi Pohoda BDM, na Petrićevcu, u Budžaku, Trapistima i Presnačama. (Cijena prijevoza je 25,- KM).

Povezani članci

Back to top button