Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA POHODIO ŽUPU ŠURKOVAC

U nedjelju, 25. rujna 2016., biskup banjolučki Franjo Komarica je, na poziv župnika fra Ive Pavića, pohodio župu Šurkovac u prijedorskom kraju. Zajedno sa župnikom i svojim tajnikom vlč. Borisom Jorgićem predvodio je koncelebrirano misno slavlje u novoizgrađenoj župnoj crkvi i blagoslovio postaje križnog puta, reljef proslavljenog Krista na apsidi iza oltara, kipove Srca Isusova i Majke Božje te 12 vitraja raznih svetaca i svetica. Nova velika župna crkva je bila ispunjena domaćim vjernicima i brojnim hodočasnicima iz raznih župa Srednje Bosne te iz Hrvatske.

Biskup Franjo je zahvalio župniku Paviću za veliki trud u izgradnji žive Crkve, kao i u izgradnji crkvenih zgrada koje su tijekom rata potpuno uništene u toj župi. Zahvalio je i brojnim dobročiniteljima, koji svojim darovima pomogli izgradnju desetkovanim domaćim vjernicima njihovih crkvenih objekata. Obodrio ih je da ostanu postajni u vjernosti milosrdnom Bogu te da svojim vjerodostojnim kršćanskim životom svjedoče i svojim bližnjima u vlastitoj obitelji i u svome susjedstvu.

U prolasku kroz Prijedor, biskup Komarica se susreo s domaćim župljanima i župnikom vlč. mr. Markom Vidovićem, a pohodio je i grobnicu na prijedorskom katoličkom groblju u kojoj su sahranjeni posmrtni ostatci ubijenog župnika Tomislava Matanovića i ubijenih mu roditelja, pronađenih u jednom bunaru u selu Rizvanovići kod Prijedora, mnogo godina nakon rata.

TABB
Banja Luka, 25. rujna 2016.

Povezani članci

Back to top button