Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA POSJETIO SESTRE PRESVETOG SRCA ISUSOVA U POMERIJU U RIJECI

U nedjelju, 16. listopada 2016. Postulaturu službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić i zajednicu sestara Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci posjetio je biskup banjolučki mons Franjo Komarica koji je boravio u riječkim župama Sv. Križa na Srdočima i sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama prigodom predstavljanja knjige „Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski“ i Zbornika radova Međunarodnog studijskog dana u Banja Luci „Prešućivani zločin“.

Biskupa Komaricu je uime sestara pozdravila postulatorica kauze s. Dobroslava Mlakić i zaželjela mu dobrodošlicu u zajednicu Kuće utemeljenja Družbe, kuću u kojoj je živjela, djelovala i preminula Službenica Božja. Govoreći o Majci Krucifiksi i počecima Družbe s. Dobroslava je istaknula kako su njezina djela bila djela milosrđa te je i Družba rođena upravo iz brige za siromašne, iz milosrdne ljubavi prema Kristovim siromasima i malenima. Biskup je izrazio radost što se nalazi u kući u kojoj je Službenica Božja započela, a u kojoj i danas traje djelo milosrdne Božje ljubavi. Potaknuo je sestre da se i dalje nadahnjuju u ovom vremenu karizmom Utemeljiteljice koja je svojim djelima svjedočila da u Božjem Srcu ima mjesta za sve ljude, da Bog ima srce.

Biskup Komarica, njegov tajnik vlč. Boris Jorgić i gosp. Frano Piplović, član Europske akademije u Banja Luci, imali su priliku vidjeti i spomen-sobu blaženog preminuća službenice Božje Majke Krucifikse.

„Zahvaljujem dobrom Bogu što sam danas prvi put bio na ovom povijesnom mjestu dragocjenog djelovanja Duha Svetoga u životu i po djelovanju vjerne i vjerodostojne Kristove suradnice Utemeljiteljice ove dragocjene redovničke Družbe u ovoj mjesnoj Crkvi i u našem narodu – Službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić. Zajedno s revnim njezinim duhovnim kćerima žarko molim Boga da je čim prije podigne na čast oltara te udijeli obilje svoga blagoslova budućnosti njezine drage mi Družbe“, zapisao je biskup Komarica u spomen-knjizi na kraju susreta.

Nakon što su zajedno izmolili Molitvu za proglašenje blaženom Majke Marije Krucifikse, biskup Komarica zadržao se sa sestrama u srdačnom razgovoru i zajedničkoj pjesmi. (l.t.)

Povezani članci

Back to top button