Vijesti 2016. godina

Na poziv župnika preč. Josipa Ćorića i gradonačelnika Javor Bojan Leša, biskup banjolučki Franjo Komarica, u pratnji svoga tajnika vlč. Borisa Jorgića, boravio je nekoliko satu u subotu, 15. listopada 2016. u Ivanić Gradu. Povod je bila kulturna manifestacija „Bučijada“.

Biskup je najprije predvodio koncelebrirano zahvalno misno slavlje u župnoj crkvi, koja je bila dupkom puna. U prigodnoj propovijedi biskup je govorio o važnosti vjere u Boga Stvoritelja i Spasitelja čovjeka, te potaknuo vjernike da se ne daju zavesti „na razne životne stranputice, na kojima se već nalaze ne rijetki naši suvremenici po europskim zemljama“, nego da ostanu „postojani u prakticiranju svoje vjere u svakodnevnom životu izgrađujući svoju župu i svoj grad u duhu Kristova Evanđelja“. Posebno je pozdravio više desetina nazočnih vjernika iz župa svoje biskupije, osobito iz župe Liskovica kod Mrkonjić Grada. S njima se susreo i nakon svete mise.

Biskup je zatim u društvu nekoliko gradskih otaca, predvođenih predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Pongracem – zajedno sa svojom pratnjom, tajnikom  Jorgićem i voditeljem Europske akademije Banjolučke biskupije mr. Franom Piplovićem, sudjelovao na otvorenju manifestacije „Bučijada“, a zatim razgledavao brojne štandove s poljoprivrednim proizvodima s područja zagrebačke županije. Štandovi su bili postavljeni po svim ulicama u centru grada.

Domaćin, župnik i gradska uprava zahvalili su biskupu Komarici za njegov pohod njihovoj župi i gradu i obećali biskupu da ga neće zaboraviti u njegovim naporima da pomaže mnogim obespravljenim ljudima, osobito Hrvatima – katolicima u njegovoj biskupiji.

TABB
Ivanić Grad, 5. listopada 2016.

Povezani članci

Back to top button