Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA POSJETIO GRADILIŠTÂ ŽUPNIH CRKAVA

U ponedjeljak, 24. listopada 2016., biskup Komarica je u pratnji svoga tajnika vlč. Borisa Jorgića, posjetio gradilišta župnih crkava u župama Liskovica kod Mrkonjić Grada, Ključ i Bosanski Novi (Novi Grad). Te se crkve grade odnosno dovršavaju na mjestu onih koje su nastradale bez ikakvih borbi u tim mjestima tijekom rata u BiH.

U župi Liskovica je gradnja crkve započeta prije mjesec i pol dana. U Ključu je župna crkva već blagoslovljena i u upotrebi, ali još nije potpuno dovršena, kao ni njen najbliži okoliš kojeg treba urediti. U Bosanskom Novom je župna crkva još prošle godine pred Božić pokrivena i biskup Komarica je u njoj imao misu polnoćku. Zbog nedostatka financijskih sredstava, nastavak radova je morao čekati do prije mjesec dana. Crkva je sada ožbukana iznutra i izvana, a postavljeni su prozori i vrata. Na redu su ugradnja strop i poda te nabavka svega ostalog što je nužno za opremanje crkve.
Biskup je u svim župama razgovarao s izvoditeljima radova i upraviteljima dotičnih župa te dao konkretne smjernice za nastavak radova na svakoj od spomenutih crkava.

Osim spomenute tri župne crkve, na području teško uništene banjolučke biskupije u tijeku su radovi na još sedam župnih crkava. Radovi se odvijaju sporo jer nedostaje potrebnih financijskih sredstava. A oni koji su crkve bez ikakva povoda i razloga porušili ne samo da nisu platili katolicima nikakvu odštetu, nego su još, koliko je poznato, od svojih nalogodavaca još i nagrađeni za svoj zločin.

TABB
Liskovica-Ključ-Bosanski Novi

Povezani članci

Back to top button