Vijesti 2016. godina

BISKUP BANJOLUČKI SLAVIO MISU U NOVOJ ŽUPNOJ CRKVI U BOSANSKOJ (KOZ.) DUBICI

U nedjelju, 30. listopada, biskup banjolučki Franjo Komarica pohodio je župu Bosanska Dubica. Zajedno s upravitelejem župe, prijedorskim župnikom vlč. mr. Markom Vidovićem slavio je misu u novoposvećenoj župnoj crkvi sv. Križa, podignutoj na istom mjestu gdje je bila ranija crkva, porušena 1992. godine. Vrlo lijepo uređena spomen-crkva bila je ispunjena vjernicima, među kojima su bila i sva katolička djeca iz župe.

Biskup je došao u pratnji jednog bračnog para iz Nizozemske, čije je bliska rođaka, dugogodišnja dobročiniteljica siromaha Banjolučke biskupije prije osam godina smrtno nastradala u automobilskoj nesreći na cesti između Bos. (Koz.) Dubice i Bos. Gradiške.

Biskup Komarica je, osim propovijedi na temelju nedjeljnih čitanja, nazočnim župljanima govorio i o dragocjenom, nesebičnom zalaganju pokojne dobročiniteljice Anne-Marie za brojne siromašne i napuštene – odrasle i djecu, stavivši je za uzor angažiranog vjernika – laika, koja je rado gledala – preko svih granica državnih i nacionalnih – ljude u nevolji te im nastojala pomagati.

Nakon misnog slavlja, biskup se dugo zadržao u razgovoru s okupljenim župljanima i upraviteljem župe Vidovićem u dvorištu župne kuće. Župljani su molili biskupa za pomoć u izgradnji prijeko potrebne župne dvorane za njihova okupljana, jer su prostorije dotrajale župne kuće sada neprikladne za to. Biskup je obećao da će im pomoći, a njih je potaknuo da započnu s radom na pripremi gradnje.

TABB
Bosanska Dubica, 30. 10. 2016.

Povezani članci

Back to top button