Vijesti 2016. godina

BISKUP MARKO SEMREN POHODIO HRVATSKE VJERNIKE U CANBERRI

Pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, tijekom svoga trodnevnog posjeta hrvatskoj zajednici u Canberri, na svečanome Misnom slavlju u subotu, 29. listopada 2016., u nedavno obnovljenoj hrvatskoj crkvi Sv. Augustina u Canberri, podijelio je tamošnjim mladima sakrament svete potvrde.

U propovijedi je biskup Semren naglasio važnost darova Duha Svetoga koji se ovim sakramentom primaju, a koji našemu životu daju pravo vodstvo, smisao, mir i radost. “U suprotnosti s ovim istinskim darovima, današnji moderni svijet slavi bogatstvo, slavu i dostignuća koja obećavaju puno, ali ne donose životno ispunjenje. Izazov mladog čovjeka leži u mogućnosti prepoznavanja pravih vrijednosti, a u tome upravo pomaže Duh Sveti kroz svoje darove koje nam udjeljuje u sakramentu svete potvrde”, zaključio je biskup Semren. Uz biskupa su na Misi koncelebrirali ravnatelj hrvatske inozemne pastve vlč. dr. Tomislav Markić, voditelj hrvatske katoličke misije u Wollongongu fra Ivo Tadić i voditelj HKM Canberra fra Miroslav Jelić. Zbor sv. Cecilije svojim je pjevanjem uveličao euharistijsko slavlje.

Vlč. dr. Tomislav Markić u istoj je crkvi 30. listopada predvodio nedjeljno Misno slavlje te je u propovijedi okupljenim vjernicima opisao Božju ljubav koja kroz odnos prema čovjeku uvijek nastoji potaknuti naše ljudsko napredovanje u vjeri i ljubavi. Druženje hrvatskih vjernika u Australiji s biskupom Semrenom i vlč. Markićem nastavilo se u novim društvenim prostorijama hrvatskoga katoličkog centra, gdje su župljani nastojali gostima približiti izazove s kojima se susreće hrvatski čovjek u iseljeništvu. U Veleposlanstvu RH u Canberri gosti iz domovine susreli su se s hrvatskim veleposlanikom dr. Damirom Kušenom i osobljem Veleposlanstva, a posjetili su i hrvatski starački dom “Adria Village”. (kta/ika)

IKA
Canberra, 5. studeni 2016.

Povezani članci

Back to top button