Vijesti 2016. godina

NA INTERLIBERU PROMOVIRANA KNJIGA: „KATOLIČKO STANOVNIŠTVO ŽUPA BANJA LUKA I IVANJSKA…“

Na ovogodišnjem, 39-tom po redu, Međunarodnom sajmu knjiga „Interliber“ u Zagrebu, 9. studenog 2016. promovirana je knjiga pod naslovom: „Katoličko stanovništvo župa Banja Luka i Ivanjska do 1818“, autora Ante Ivića. Izdavač je Europska akademija Banjolučke biskupije, a suizdavač HKD Napredak iz Sarajeva. O knjizi su govorili dr. Marko Rimac, povjesničar iz Splita, Ante Ivić, autor, dr. Miljenko Aničić, direktor Europske akademije Banjalučke biskupije, te gospodin Frano Piplović, glavni urednik izdanja.

Na ovogodišnjoj međunarodnoj smotri pisanog stvaralaštva „Interliber“ nastupila je po prvi put Europska akademija Banjolučke biskupije, zajedno s partnerom Ekološkim glasnikom iz Donje Lomnice pokraj Zagreba, s 50-tak naslova koja su proteklih godina nastala unutar ustanova Banjalučke biskupije i Ekološkog glasnika.

Tijekom šest sajamskih dana mnogobrojni su posjetitelji obišli štand Europske akademije Banjolučke biskupije pokazavši veliki interes za izdanja u kojima su prezentirani kulturni, povijesni, društveni i politički sadržaji iz ovog dijela Bosne i Hercegovine. U tome su prednjačili mnogobrojni prognani Banjolučani i drugi prognanici iz sjeverozapadnih dijelova BiH. Osim mnogobrojnih pojedinaca, veliko zanimanje pokazale su i pravne osobe, udruge, organizacije, knjižare i antikvarnice, koji se bave prometom i plasiranjem pisanog stvaralaštva, uzevši jedan dio knjiga u komisionu prodaju.

KTA
Zagreb, 15. studeni 2016.

Povezani članci

Back to top button