IzdvajamoVijesti 2016. godina

BLAGOSLOV KAPELICE I KUĆE U HRVATSKOM KATOLIČKOM CENTRU GEELONG U AUSTRALIJI

U subotu, 12. studenog 2016. u Hrvatskom katoličkom centru sv Ante Padovanskog u Geelongu u Australiji svečano je proslavljen blagoslov novoizgrađene kapelice i kuće za svećenika don Luku Pranjića. U spomenutom slavlju sudjelovao je nadbiskup Melbourna mons. Denis Hart, pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, voditelj misije Geelong don Luka Pranjić, ravnatelj ureda za inozemnu pastvu dr. Tomislav Markić, te 15 svećenika iz drugih hrvatskih misija u Australiji.

U kapelici centra najprije je održana kratka molitva i blagoslov, a onda su svi okupljeni krenuli prema crkvi sv. Obitelji u kojoj hrvatska katolička zajednica Geelonga nedjeljama slavi Mise na hrvatskom jeziku. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. Hart uz koncelebraciju biskupa Semrena i već spomenutih svećenika. Crkva sv. Obitelji bila je potpuno ispunjena vjernicima koji su zanosnom pjesmom i molitvom slavili Gospodina. Liturgijsko pjevanje animirao je Zbor sv. Ante i HKUD Lado.

Na slavlju je sudjelovao i generalni konzul RH u Melbournu gospodin Dubravko Belavic.

Na koncu Svete mise održano je nekoliko pozdravnih i zahvalnih govora. Najprije se okupljenima obratio don Luka Pranjić, zahvalivši svim darovateljima i onima koji su sudjelovali u izgradnji spomenutih objekata. Također je zahvalio nadbiskupu Hartu što se odazvao na ovo slavlje i time pokazao brigu I mjesne crkve za vjernike Hrvate koji žive u njegovoj Nadbiskupiji. Okupljenima su se obratili i članovi pastoralnog vijeća Paul Saric i Ivan Čičak. Vjernicima se obratio ukratko i biskup Semren, prenijevši im pozdrave biskupa biskupskih konferencija RH i BiH. Članovi pastoralnog vijeća su se u svom govoru posebno prisjetili prvih dušobrižnika u ovoj misiji. Zahvalili su posebno Viktorijsko-Hrvatskom kulturno-karitativnom centru, te Hrvatskim klubovima Geelonga koji su poklonili zemljište i dvoranu Hrvatskom katoličkoj zajednici.

Nakon Svete mise slavlje je nastavljeno za stolom u Klubu Hrvatske zajednice Geelong.

D.D.
Geelong, 24. studeni 2016.

Povezani članci

Back to top button