IzdvajamoVijesti 2016. godina

POTPORA RADU OPĆE GIMNAZIJE KŠC-A „IVAN MERZ“ BANJA LUKA

Deset dana prije 120-og rođendana prvo blaženika – laika iz BiH – Ivana Merza, banjolučanina, u utorak, 6. prosinca 2016., Katolički školski centar „Ivan Merz“ posjetili su mr. Gordan Žurga, direktor Agencije za intergalni transport i njegov suradnik Marin Trošić, prokurista iste Agencije. U ime Agencije donirali su 6 novih laptopa, koji će biti na pomoć u obrazovanju ovome Centru. Osim Centru, donirali su printer i laptop Caritasu Banjolučke biskupije.

Banjolučki biskup Franjo Komarica je zajedno s ravnateljem KŠC-a mons. Ivicom Božinovićem najprije primio goste u prostorijama Ordinarijata Banjolučke biskupije. Potom je u prostorijama Katoličkog školskog centra u prisutnosti učenika i profesora upriličena i mala ceremonija predaje ovih vrijednih i prijeko potrebnih školskih pomagala.

Mons. Božinović je u pozdravnom i zahvalnom govoru istaknuo da će ovi darovi učenicima i profesorima biti od velike koristi te zazvao blagoslov na one koji su sudjelovali u kupnji. Direktor Agencije Žurga je rekao kako je ovo njihova pomoć za opstojnost Hrvata u Banjolučkom kraju i ujedno pomoć za obrazovanje svim mladima koji se školuju u Općoj gimnaziji KŠC „Ivan Merz“ u Banjoj Luci.

Biskup Komarica je također zahvalio darovateljima na darovima. Pozvao je mlade učenike da poštuju ovu i slične geste dobrote od kojih je nastao i plodno djeluje KŠC.

Ravnatelj Božinović i biskup Komarica uručili su donatorima skromne prigodne darove. Profesori i učenici su izrazili svoje zadovoljstvo i zahvalnost za dragocjena vrlo potrebna pomagala.

Nakon održane ceremonije, gosti su se zadržali u kratkom razgledavanju Centra i upoznavanju s njegovom poviješću i s njegovim radom.

AGIT d.o.o. – Agencija za integralni transport – je hrvatska tvrtka koja se bavi organizacijom željezničkog i cestovnog prijevoza, carinskim posredovanjem te pružanjem špediterskih usluga na domaćem i međunarodnom tržištu. Tvrtka AGIT osnovana je 1993. godine djelomičnim izdvajanjem djelatnosti robnog transporta iz sastava Hrvatskih željeznica s ciljem unaprjeđenja transportne i logističke usluge. Nalazi se u vlasništvu tvrtke HŽ – Cargo d.o.o.

TABB
Banja Luka, 6. 12. 2016.

Povezani članci

Back to top button