Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA PRIMIO GENERALNOG KONZULA RH AKADEMIKA KRAMARIĆA

U utorak, 20. prosinca 2016., biskup banjolučki dr. Franjo Komarica primio je generalnog konzula RH u Banjoj Luci, akademika Zlatka Kramarića. Zajedno s biskupom u razgovoru je sudjelovao i mr. Frano Piplović, voditelj studija Europske akademije.

Bilo je riječi o aktualnoj situaciji katolika na području Banjolučke biskupije i širem području, koje pokriva konzulat u Banjoj Luci. Posebnu pozornost posvetili su zaključcima nedavnog Sabora Udruga prognanih i izbjeglih Hrvata s područja entiteta RS, koje je održano pod pokroviteljstvom ovog konzulata. Složili su se da je potrebno zajedničkim naporima nastaviti ispravljati predugo trajuću nepravdu, učinjenu tolikim stotinama tisuća ljudi – domaćih Hrvata i drugih. Razmotrili su neke konkretne korake, koje će trebati što skorije poduzeti s predstavnicima državnih organa, kao i s predstavnicima Udruga prognanih.

Biskupu je generalni konzul poklonio svoju najnoviju knjigu „Nostalgija: kratka povijest zaborava“, a biskup njemu prigodne darove za Božić.

TABB
Banja Luka, 20. 12. 2016.

Povezani članci

Back to top button