Vijesti 2016. godina

NOVI GRADONAČELNIK POHODIO SJEDIŠTE BANJOLUČKE BISKUPIJE

Novi gradonačelnik Banjaluke mr. Igor Radojčić pohodio je u četvrtak, 22. prosinca 2016., sjedište Banjolučke biskupije. Primio ga je biskup banjolučki dr. Franjo Komarica. Zajedno s biskupom bili su i pomoćni biskup dr. Marko Semren i direktor Caritasa dr. Miljenko Aničić.

Ovo je bio prvi susret gradonačelnika Radojčića i biskupa Komarice, koji se inače znaju iz više susreta dok je sadašnji gradonačelnik bio predsjednik Narodne skupštine entiteta RS.

Uz prigodne čestitke, koje su međusobno izmijenili gradonačelnik Radojčić i biskup Komarica zajedno sa svojim suradnicima, dotakli su se cijelog niza pitanja i problema s kojim se susreću građani ove najveće općine u BiH.

Bilo je riječi o dosadašnjim preprekama održivom povratku brojnih domaćih katoličkih obitelji s područja velike banjalučke općine, osobito na periferiju u sela župa Šimići, Ivanjska i Barlovci. Gradonačelnik je obećao da će zajedno s resornim ministrom u Vladi RS pristupiti rješavanju svih prispjelih zahtjeva kako za izgradnju kuća, tako i infrastrukture, osobito strukturne mreže i uništenih puteva kroz hrvatska sela. Također su se dotakli i većeg broja aktualnih i planiranih projekata biskupijskog Caritasa te Katoličkog obiteljskog centra u Banjoj Luci. Za sve te projekte gradonačelnik Radojčić je imao riječi hvale i obećao svoju podršku njihovu „radu za opće dobro mnogih građana Banja Luke“.

Biskup Komarica je zahvalio gradonačelniku za susret i poželio mu Božji blagoslov u odgovornoj službi.

TABB
Banja Luka, 22. 12. 2016.

Povezani članci

Back to top button